Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Harja nostettiin Kaarisillan koululla

Harja nostettiin Kaarisillan koululla

(09.03.2012 15:20 kanak1 / päivitetty 09.03.2012 15:20 Aaltonen Kalle)

Koulun peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen harjannostajaistilaisuutta vietettiin rakennustyömaalla 9.3.

Korjauksen ensimmäisessä vaiheessa korjataan koulun B-rakennus. Rakennustöiden on määrä valmistua 15.6.2012. Työt ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa.

Korjatut tilat tulevat koulutusviraston ja Porin Palveluliikelaitoksen käyttöön. Peruskorjattavaan B-rakennukseen rakennetaan teknisen- ja tekstiilityön luokat sekä kuvaamataidon opetustila. Tiloja käyttävät Kaarisillan yhtenäiskoulun ala- ja yläkoulun oppilaat. Lisäksi rakennukseen tulee ruokala, jakelukeittiö ja niiden vaatimat oheistilat, jotka vuokrataan Porin Palveluliikelaitoksen käyttöön.

Rakennuksen tasakatto on muutettu harjakatoksi, pääsisäänkäynteihin on rakennettu uudet katokset. Sen energiataloutta on parannettu ylä- ja alapohjien lisälämmön eristyksellä ja lisäksi koulun piha-alue uusitaan. Talon tiiliverhous säilyy entisellään.

Kustannukset ja hankeen jatkosuunnitelmat

Hankkeen kustannukset ovat B-rakennukselle 3.100.000 € (alv 0 %). Kustannusarvio ei sisällä seuraavia hankintoja: keittiön laitteita, keittiökalusteita, kylmiöitä, irtokalusteita ja laitteita eikä teknisen työn koneita ja laitteita vaan koulutusvirasto ja Porin Palveluliikelaitos hankkivat ne erikseen varatuilla määrärahoilla.

Kaarisillan koulun peruskorjauksen 2. vaihetta suunnitellaan parhaillaan. A-rakennuksen peruskorjaus käynnistyy, kun hakkeen rahoitus varmistuu. Kaarisillan yhtenäiskoulussa opiskelee tällä hetkellä 320 oppilasta. luokilla 1 – 9.

kuva Peruskorjattavaan B-rakennukseen rakennetaan teknisen- ja tekstiilityön luokat sekä kuvaamataidon opetustila. Kuva: Antero Saari


Hakusana