Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Järki käteen renkaiden vaihdossa

Järki käteen renkaiden vaihdossa

(29.03.2012 11:56 kanak1 / päivitetty 29.03.2012 11:56 Aaltonen Kalle)

Kesärenkaiden vaihto on ollut sallittua maaliskuusta alkaen.

Nastarenkaita saa käyttää toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin saakka. Pääsiäismaanantai on tänä vuonna 9. huhtikuuta, joten nastoilla voi ajaa aina 15.4. saakka.

Komisario Tuomo Katajisto Porin poliisista kehottaa autoilijoita olemaan kiirehtimättä renkaiden vaihdon suhteen, mutta myös luottamaan omaan harkintakykyyn.

– Jos järki ja keli sanovat, että nastoja kannattaa käyttää, niin silloin kannattaa lykätä vaihtamista. Pienemmillä teillä on vielä jääpeitteitä ja nastarenkailla on iso merkitys etenkin kaarreajossa, Katajisto kertoo.

Mikäli renkaita vaihtaa itse, tulee Katajiston mukaan ensisijaisesti huomioida auton kunnollinen tuenta, pulttien kunnollinen kiristäminen sekä renkaiden ilmanpaineiden tarkistaminen heti vaihdon jälkeen. Myös renkaiden urasyvyyksiä tulee tarkkailla säännöllisesti.

– Kesärenkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm, mutta vesiliirron riskin pienentämiseksi on suositeltavaa, että urasyvyys on vähintään 3 mm, Katajisto kertoo.

Porilaiset noudattavat renkaiden vaihtoa koskevia säännöksiä pääosin hyvin. Terve järki useimmiten voittaa ja siinä vaiheessa kun tiet eivät ole enää jäässä, useimmilla on jo kesärenkaat vaihdettuina.

– Ihmiset ovat säästeliäitä ja huolehtivat nastarenkaiden kuluvuudesta, ne kun ovat muutenkin ominaisuuksiltaan huonommat kesällä, Katajisto lisää.

Tutustu rengasmääräyksiin Liikenneturvan sivuilla.


Hakusana