Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Kansojen välistä yhteistyötä ruohonjuuritasolla

Kansojen välistä yhteistyötä ruohonjuuritasolla

(12.03.2012 13:51 KANTT1 / päivitetty 12.03.2012 13:57 Tiilimäki Tarja)

Porin Seudun Suomi-Latvia yhdistyksen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Perustamisestaan lähtien yhdistys on toiminut sillanrakentajana ja toimintakanavana eri kulttuurien ja ihmisten välillä.

- On luontevaa ja tärkeää, että kaksi pientä kansaa tekee yhteistyötä ja luo yhteyksiä ruohonjuuritasolla. Vuosien saatossa jäsenistön kontaktit ovat lujittuneet ystävyyssuhteiksi, toteaa Porin Seudun Suomi-Latvia yhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Hoffström.

Alkuvuosien innostuksesta jäsenmäärä on vakiintunut noin 35 jäseneen. Alusta alkaen yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Hoffström kiittelee hyvin sujunutta yhteistyötä sekä latvialaisten kanssa että yhdistyksen jäsenistön välillä.

- Näiden vuosien aikana oma maailmankuvani on avartunut aika lailla.

Yhdistyksen perusajatuksena on edelleenkin levittää tietoa Latviasta, järjestämällä muun muassa esitelmiä, taidenäyttelyitä ja kirjaesittelyitä. Vuotuisesta joulukeräyksestä on muodostunut jo perinne.

Yhdistys on antanut mahdollisuuden myös monelle latvialaiselle nuorelle opiskella suomen kieltä porilaisissa lukioissa. Yhteyksiä on luotu myös muiden oppilaitosten, kuten myös taitelijaseurojen kanssa.

Porin Seudun Suomi-Latvia yhdistyksen lähin yhteistyökumppani on Latvian pohjoisosassa sijaitseva, noin 28 000 asukkaan Valmieran kaupunki, joka on yksi maan vanhimmista kaupungeista.

Yhdistyksen kahden vuosikymmenen taipaleesta koottu juhlanäyttely on esillä 12.-24. maaliskuuta, Porin kaupunginkirjaston näyttelytilassa, Gallen-Kallelankatu 12.

Varsinainen 20-vuotisjuhlaa yhdistys viettää 21. maaliskuuta. Juhlaan saapuu myös Latvian tasavallan suurlähettiläs Juris Bone.

Latvian arkkitehtuurin ominaspiirteisiin voi tutustua yhdistyksen järjestässä avoimessa yleisötilaisuudessa, 20. maaliskuuta kello 18, Porin seudun kansalaisopistossa, Gallen-Kallelankatu 14. Aiheesta kertoo arkkitehti Imants Timermanis.Hakusana