Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Kohti savutonta Poria

Kohti savutonta Poria

(28.03.2012 11:17 kansk1 / päivitetty 29.03.2012 09:01 Seppä Kristiina)

Tupakointia tullaan rajoittamaan liikuntapaikkojen, leirikeskusten ja nuorisotilojen tiloissa ja läheisyydessä.

Vapaa-aikalautakunnan kokouksessa hyväksyttiin 28.3. esitys, joka pyrkii vähentämään tupakoinnin näkyvyyttä lapsille ja nuorisolle. Esitys koskee sekä tupakkaa että sähkötupakkaa ja nuuskaa.

Porin kaupungin hallitsemat liikuntapaikat, leirikeskukset ja nuorisotilat sekä niiden ulkoalueet muuttuvat savuttomiksi 15.5.2012 alkaen. Tupakointikielto koskee myös ulkokatsomoita.

Ainoa poikkeus on tapahtumille erikseen anottava tupakointilupa, joka myönnetään vapaa-aikavirastosta. Tällöin vapaa-aikavirasto ja paloviranomaiset osoittavat järjestäjille tupakointipaikan.

Lupaa ei kuitenkaan anneta tapahtumille, joiden pääasiallinen asiakaskunta on lapsia ja/tai nuoria. Lupa ei myöskään koske nuorisotiloissa tai niiden läheisyydessä olevia tapahtumia. Mikäli tapahtumajärjestäjä ei noudata tupakointia koskevia määräyksiä, voidaan hänelle määrätä vapaa-aikaviraston antama sanktio.

Vanhat tupakkapaikat tullaan purkamaan ennen ohjeistuksen voimaantuloa. Liikuntapaikoille tullaan osoittamaan uusi tupakointialue. Maauimalasta puretaan tupakointipaikka ennen sen avaamista ja siitä tulee täysin savuton alue.

Päätös on osa Savuton Pori 2016 -strategiaa, joka omalta osaltaan kannattaa Savuton Suomi 2040 -hanketta. Porin kaupunginhallitus on myös päättänyt 11.12.2006, että vuoden 2012 loppuun mennessä kaupungin työpaikat muuttuvat savuttomiksi.


Hakusana