Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Maidon valmistusta pitkällä perinteellä

Maidon valmistusta pitkällä perinteellä

(28.03.2012 11:23 kanak1 / päivitetty 28.03.2012 13:06 Aaltonen Kalle)

Porilaiselle osuustoiminnalliselle meijeritoiminnalle tulee tänä vuonna täyteen 110 vuotta. Osuuskunta Satamaidon perustamisesta tulee kuluneeksi 30 vuotta.

kuva Satamaidon toimitusjohtaja Jarmo Oksman kädessään meijeritoiminnan aloituksesta uutisoineen Satakunnan Kansan etusivu vuodelta 1920. Kuva: Antero Saari

Pitkästä taipaleesta huolimatta Satamaito pyrkii uudistamaan ja kehittämään toimintaansa koko ajan. Toimitusjohtaja Jarmo Oksmanin mukaan pyöreitä vuosia ei ole tarkoitus juhlia erityisemmin.

– Tärkeämpää on viestiä kuluttajalle kyvystä uusiutua ja olla ajan hengessä mukana, Oksman kertoo viitaten tuleviin tuote- ja ulkoasuuudistuksiin.

Satamaito tuo myyntiin pääsiäisviikolla uudet pidempään säilyvät tuotekermat, minkä lisäksi maitojuomavalikoima laajenee uudella täysmaitojuomalla. Laktoositon ruokakerma on tiettävästi ensimmäinen Suomessa valmistettu lisäaineeton ruokakerma.

Myös tuotepakkaukset uusiutuvat kevään ja kesän aikana. Uuden lehmä-aiheisen ulkoasun on suunnitellut Kirsi Selin.

Satamaito investoi viime vuoden aikana merkittävästi tuotannon kehittämiseen. Pääasialliset kohteet olivat tuotantokoneiden ja –laitteiden hankinnat sekä erilaiset korvausinvestoinnit. Laajennus- ja korjaustyöt mahdollistavat toiminnan jatkamisen nykyisissä tiloissa.

Nykyisellä paikallaan meijeri on toiminut Porissa vuodesta 1920. Porin Oluttehtaan teollisuustontin uuskäyttö ei Oksmanin mukaan vaikuta Satamaidon toimintaan tai sijaintiin, ja että välitöntä tilantarvetta ei lähiaikoina ole.


Hakusana