Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Mairen tarina näyttämölle

Mairen tarina näyttämölle

(09.03.2012 08:47 KANTT1 / päivitetty 09.03.2012 09:04 Tiilimäki Tarja)

Porin Teatterin syksyn 2012 ensi-iltanäytelmä kertoo Maire Gullichsenista.

Päänäyttämöllä nähtävän Maire näytelmän dramatisoi ja ohjaa Helena Anttonen. Kyseessä on Ahlströmin teollisuussuvun omaperäisen tyttären kasvutarina. Ihmisestä, josta kasvoi näkijä ja voimanainen, joka raivasi tietä uudelle kuvataiteelle ja arkkitehtuurille.

Kantaesitys pohjautuu Lilli Alasen ja Cita Rauterin toimittamaan ja Maire Gullichsenin omiin muistelmiin perustuvaan Sateenkaaren värejä, tummia sävyjä -teokseen. Mairen ensi-ilta on 8. syyskuuta.

Syksyn toinen ensi-ilta on taattua brittihuumoria. Kyseessä on Ray Cooneyn maailmalla menestystä niittänyt farssi Hulvaton hotelli, jonka ensi-ilta on 20. lokakuuta. Politiikan kiemuroista tarinansa ammentavan näytelmän ohjaa Mikko Kivinen.

kuva Herra Hakkarainen ja Masa Marsu, Hannu Müller ja Seppo Paajanen, jatkavat seikkailujaan Porin Teatterissa myös tulevana syksynä. Kuva: Janne Alhonpää

Syksyn ohjelmistossa jatkavat Niskavuoren naiset, Risto Räppääjä ja villi kone, joka saa ensi-iltansa 10. maaliskuuta, sekä Mauri Kunnaksen lastenkirjaan perustuva Hyvää yötä, herra Hakkarainen.

Teatterin kevätohjelmistoon 2013 on tulossa naisenergiaa pursuava, menestyselokuvaan pohjautuva Kalenteritytöt, jonka ensi-ilta on 19. tammikuuta.

Pienellä näyttämällä saa ensi iltansa, 16. tammikuuta, draamakomedia Päällystakki. Modernin uudelleentulkinnan Nikolai Gogolin legendaarisesta kertomuksesta ohjaa Ola Tuominen.Hakusana