Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > OPERGONOMIAA! -koulutus nostaa esille tärkeitä aiheita

OPERGONOMIAA! -koulutus nostaa esille tärkeitä aiheita

(21.03.2012 10:33 MUSJK1 / päivitetty 26.03.2012 08:45 Jaakkola Kirsi)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pohtinut juuri julkaistussa raportissaan turvallisuutta perusopetuksessa ja kiinnittänyt erityishuomiota koulujen arkipäivän työturvallisuuskulttuurin vaihtelevaan tasoon.

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto tarjoaa kouluille eväitä kiinnittää huomiota tähän ajankohtaiseen asiaan järjestämällä 12.04.2012 OPERGONOMIAA!-koulutuksen, joka käsittelee työturvallisuutta ja ergonomiaa kuvataideopetuksessa sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta.

Koulutus on suunnattu erityisesti peruskoulujen ja lukioiden opettajille, kuvataidekoulujen henkilökunnalle sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleville taiteilijoille.

Koulutukselle suuri tarve

Kuvataiteen työturvallisuus kaipaa jatkuvaa tietojen päivittämistä. Koulutusta aiheesta järjestetään kuitenkin Suomessa hyvin vähän ja alan asiantuntijat ovat harvassa. OPERGONOMIAA! on herättänyt kiinnostusta ympäri Suomea ja ilmoittautumisia on tullut aina pääkaupunkiseutua ja Pohjanmaata myöten, mikä kertoo aiheen valtakunnallisesta koulutustarpeesta.
Porin lastenkulttuurikeskus haluaa koulutuksella nostaa esille akuutteja kuvataiteen työturvallisuuskysymyksiä ja kannustaa opettajia ja taiteilijoita kiinnittämään entistä enemmän huomiota näihin tärkeisiin asioihin.

Luennoitsijoina alan asiantuntijat

Koulutuksen luennoitsijoina ovat filosofian tohtori Eero Priha ja tutkimusinsinööri Susanna Mattila. Tutkijanäkökulman lisäksi koulutuksessa kuullaan myös kuvataiteilijoiden omia kokemuksia työturvallisuudesta ja ergonomiasta.

Koulutus on jatkoa Porin lastenkulttuurikeskuksen keväällä 2011 järjestämälle koulutuskokonaisuudelle, jolloin teemana oli kuvataiteen materiaaliturvallisuus. Koulutus on osa Porin lastenkulttuurikeskuksen koordinointialuetta valtakunnallisen Taikalamppu-verkoston kehittämisessä.

Linkit
Linkki OPERGONOMIAA!-koulutuksen ohjelmaan ja ilmoittautumisohjeisiin.

Linkki opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteeseen: Turvallisuusopetuksen lisäksi kouluilla kiinnitettävä huomiota turvallisuukulttuuriin.Hakusana