Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > PIP-Fest tuo Poriin kansainvälistä nukketeatteria

PIP-Fest tuo Poriin kansainvälistä nukketeatteria

(08.03.2012 11:27 MUSJK1 / päivitetty 08.03.2012 12:39 Jaakkola Kirsi)

Maaliskuusta joulukuuhun on Satakuntaan luvassa nukketeatterin juhlaa.

Nukketeatterijuhla PIP-Fest (Pori International Puppetry Festival) tuo Poriin ja Satakuntaan laadukkaita, kansainvälisestikin tunnustettuja nukketeatteriesityksiä kaikenikäisen yleisön nähtäväksi.

Pip-festivaali järjestetään nyt toista kertaa.

- Olemme asettaneet festivaalin tavoitteeksi kuukausittaiset nukketeatteriesitykset Porissa ja Satakunnassa. Pip-Festin erikoisuus on juuri pitkäjänteisessä toiminnassa, toteaa tuottaja Annukka Tuppurainen.

Pip-fest näkyy alueella eri tapahtumien yhteydessä, esimerkiksi kesätapahtumissa kuten Viikkarin kyläjuhlilla ja Lapsimessuilla.

- Luvassa on vahvoja visuaalisia teatterielämyksiä ja hauskoja työpajoja. Esitykset ovat suureksi osaksi sanattomia ja sopivat kaikenkielisille, kuvailee Tuppurainen.

PIP-fest käyntiin Unkari-teemalla

Ensimmäiset Pip-Festin esitykset ovat Porin kulttuuritoimen Unkari-viikolla maaliskuussa.

Jo toistamiseen Porissa vieraileva unkarilainen Mikropodium Family Puppet Theatre esittää viikon aikana nukketeatteriaesityksensä STOP ja CON ANIMA. Molemmat esitykset soveltuvat kaikenikäisille.
Teatteri-lehdessä (8/11) ilmestyneessä kritiikissä Stop esitystä kiiteltiin esityisesti nukkien inhimillisestä ulkomuodosta ja liikekielestä.

STOP esitetään keskiviikkona 14.3. ja lauantaina 17.3., jolloin nähdään myös CON ANIMA. Esitykset ovat Kulttuuritalo Annankatu 6.

Nukketeatteriesitysten tarkemmat esitysajat ja Unkari-viikon monipuolinen ohjelma löytyvät täältä.


Festivaalin järjestävät PIP-Fest, Nukkero ry ja Turku International Puppetry Connection yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston, Kulttuuritalo Annankatu 6:den, Porin kulttuuriasiainkeskuksen Unkari-viikkojen, Rakastajat-teatterin, KulttuuriKulman ja Sokos Hotel Vaakunan kanssa.
Hakusana