Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Pori mukana Earth Hour tapahtumassa

Pori mukana Earth Hour tapahtumassa

(27.03.2012 09:06 KANTT1 / päivitetty 27.03.2012 21:03 Tiilimäki Tarja)

Porin kaupunki sammuttaa valot useasta kiinteistöstä.

kuva

Tänä vuonna kansainvälinen ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään lauantaina 31.3. klo 20.30–21.30.
Ilmastotempauksessa valot sammutetaan tunniksi eri puolilla maailmaa.

Monet julkiset rakennukset pimenevät

Porin kaupunki osallistuu Earth hour -tapahtumaan sammuttamalla valoja tavallisesti näyttävästi julkisivuvalaistuista rakennuksista.
Valot pimenevät muun muassa kaupungintalolla, uimahallilla, Cygnaeuksen koululla, vesitornissa, raatihuoneella, Luontotalo Arkkissa ja ympäristövirastossa. Katuvaloja ei tempauksen aikana sammuteta.

kuva Tavallisesti näyttävästi valaistu Cygnauksen koulu pimeni myös viime vuonna. Kuva: Ymparistövirasto

Seurakunnat ja kauppakeskukset myös mukana

Porin seurakunnat osallistuvat tapahtumaan sammuttamalla valot Keski-Porin ja Teljän kirkoista sekä ortodoksisesta kirkosta.

Kaupunki on lisäksi haastanut kauppakeskuksia mukaan tapahtumaan. Moni niistä on lähdössä mukaan, sammuttamalla valaistuksen kauppakeskuksissa joko kokonaan tai osittain.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastotempaus, jossa yksityiset ihmiset, yritykset, kaupungit, kunnat ja erilaiset organisaatiot ympäri maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä.

Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään sekä viestiä päättäjille, että ilmastomuutos edellyttää ripeitä päätöksiä.

Ilmastotempauksen järjestää WWF eli Maailman luonnonsäätiö.

Ilmastoteema ajankohtainen Porissa

Ilmastoteema on vahvasti esillä Porissa kevään aikana, kun Porin kaupungin ilmasto-ohjelma 2010–2020 etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Porin kaupunki on sitoutunut kansainvälisiin ja kansallisiin ilmastotavoitteisiin kasvihuonekaasujen vähentämiseksi 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä.

Tunnista Teko - Mikä on sinun ilmastotekosi?

Tunnista Teko -kampanja on Osa Earth hour -tapahtumaa. WWF Suomi on ensimmäistä kertaa selvittänyt suomalaiseen hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavat konkreettiset ilmastoteot. Liikkumiseen, asumiseen ja ruokaan liittyvällä yhdeksällä ilmastoteolla voi jopa puolittaa oman hiilijalanjälkensä.

Jos jokainen kuluttaja esimerkiksi keventäisi oman ruokajätteensä määrää, olisi vähennys sitä luokkaa, että 100 000 suomalaisen hiilijalanjälki olisi nolla.

Tähän mennessä suomalaiset ovat ilmoittautuneet tekoihin 300 000 hiilidioksidiekvivalentin kilon verran. Määrä vastaa päästöjä, jotka syntyisivät, jos ajaisi henkilöautolla maapallon ympäri 42 kertaa.


www.earthhour.fi


Hakusana