Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Porin palveluliikenne juhlii

Porin palveluliikenne juhlii

(30.03.2012 08:52 kanak1 / päivitetty 30.03.2012 12:42 Aaltonen Kalle)

Porin ensimmäisen palvelulinjan P1:n aloittamisesta tulee lauantaina kuluneeksi yhdeksän vuotta.

kuva Syntymäpäivää juhliva palvelulinja tarjoaa leivoskahvit sadalle. Kuva: Antero Saari
Itäkeskuksen ja Länsi-Porin Prisman välillä liikennöivä P1 on ollut varsin suosittu. Muilla palvelulinjoilla pääsee Väinölään (P2), Ruosniemeen (P3), Pormestarinluotoon (P4) ja Vähäraumalle (P5).

Palveluliikenne on suunnattu erityisesti iäkkäille ja liikkumisesteisille, mutta kuka tahansa voi matkustaa samalla kyydillä. Reitit ja aikataulut on suunniteltu niin, että kaupungilla asiointiin jää sopivasti aikaa. Kuljettaja auttaa tarvittaessa kantamusten ja apuvälineiden kanssa. Bussi pysähtyy myös asiakkaan haluamaan paikkaan, mikäli siitä ei ole muulle liikenteelle haittaa.

Eläkeläinen Anneli Halmela on varsin tyytyväinen palveluliikenteen olemassaoloon.

– Käyn kaupunginsairaalassa usein ja samalla autolla pääsen myös kotiin ja moneen muuhunkin paikkaan. Palvelu pelaa ja kuljettajat ovat ystävällisiä, Halmela kiteyttää.

Palvelubussissa voi matkustaa normaalin bussimatkan hinnalla. Vammais-palveluiden kuljetusasiakkaat pääsevät bussiin yhdellä eurolla.

Porin Linjat juhlistaa synttäreitä perjantaina 30.3.2012 jakamalla palvelulinja P1:n 100 ensimmäiselle asiakkaalle leivoskahvilakortit.

Palveluliikenteen aikataulut löydät täältä.


Hakusana