Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Nykytanssia aasialaisin maustein

Nykytanssia aasialaisin maustein

(26.03.2012 14:10 kansk1 / päivitetty 26.03.2012 14:14 Seppä Kristiina)

Pori Dance Companyn järjestämä PDC Tanssikuu tuo palan Aasiaa Poriin.

Pori Dance Company on lähes 15 vuotta pitänyt yllä esiintymistoimintaa ja ollut yhteistyössä Korean tanssipiirien kanssa taiteellisen johtajan Liisa Nojosen johdolla. Tanssikuuta varten Poriin ovat saapuneet kulttuurivaihto-ohjelman kautta kolmeksi viikoksi korealaiset tanssijat Joung-Hwa Lee, Ah-Reum Seoung, Hee-Jin Park ja Jae-Heya Ham. Lisäksi Tanssikuun esityksissä vierailijoina nähdään Yun-Kyung Lee ja Ryu Seok-Hoon.

– Välillä korealaisten kanssa on tullut kielimuuri vastaan. He ovat kuitenkin valmistautuneet ja koko tiimi on toiminut pelottavan hyvin, Nojonen kehuu Tanssikuun takana olevaa ryhmää.

Muuten PDC:n kokoonpanossa nähdään Kati Aalto, Ima Idouzee, Jaakko Kulmala, Mikko Lampinen, Riku Lehtopolku, Jouni Majaniemi, Riikka Tankka ja Meri Tankka. Lisäksi lavalla nähdään Intiasta inspiraationsa saaneessa Ottan Tullal -teoksessa Ready-koira, jonka koulutuksesta vastaa Elina Rajala.

Esiintymään pääsevät myös Tanssikoulu Liisa Nojosen opiskelijat, joille Joung-Hwa Lee on suunnitellut Let’s play Hangeul -esityksen. Myöhemmin erikoiskoulutuksesta valittu 10 hengen ryhmä pääsee Souliin syyskaudella 2012. Myös toinen Leen suunnittelema teos, Beyond Hangeul, on tarkoitus esittää Soulissa Pori/PDC/Korea -kokoonpanolla.

kuva Nuoret ilmaisevat korealaista Hangeul-aakkostoa liikkeen muodossa teoksessa Let’s play Hangeul.


– Minusta teemme kulttuuriteon tuomalla korealaisen tanssin Suomeen. Aasiassa on vahva tanssikulttuuri, Nojonen hehkuttaa.

PDC Tanssikuu järjestetään neljännen kerran kolmipäiväisenä tapahtumana. Jokaisena päivänä nähdään ensi-iltoja Porin Teatterissa. Festivaalin koreografeina nähdään suomalaiset Jouka Valkama, Riku Lehtopolku ja Mikko Lampinen sekä korealaiset Joung-Hwa Lee, Ryu Seok-Hoon ja Lee Yun-Kyung.

kuva

PDC Tanssikuu Porin Teatterissa
First: 1.4. kello 18.00
Second: 2.4. kello 19.00
Korean Night: 3.4. kello 19.00

Kuvat: Antero Saari


Hakusana