Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Turbonegro, Amorphis ja Satyricon tähdittävät Porisperea

Turbonegro, Amorphis ja Satyricon tähdittävät Porisperea

(23.03.2012 11:15 kanak1 / päivitetty 23.03.2012 11:15 Aaltonen Kalle)

Porin Kirjurinluodon luonnonkauniissa maisemissa pidettävän festivaalin ohjelma on tänä vuonna entistä monipuolisempi.

Lauantai on edelleen haluttu säilyttää metallipainotteisena. Koko perheelle suunnattu sunnuntaipäivä sai viime vuonna paljon positiivista palautetta ja sama kaava pidetään tänäkin vuonna.

Toista kertaa järjestettävän Porispere-festivaalin kärkiesiintyjiä ovat uutta tulemistaan tekevä norjalainen shock rock -yhtye Turbonegro ja niin ikään norjalainen black metal -suuruus Satyricon. Festivaalin legendaosastoa edustaa The Ramones -yhtyeen rumpali Marky Ramone Blitzkrieg-orkestereineen. Muista ulkomaisista esiintyjistä mainittakoon yhdysvaltalainen trash metal -konkari Sacred Reich.

Esiintyjäkaarti kattaa myös Suomen suosituimmat nykynimet Stam1nasta Chisuun ja Amorphisiin sekä PMMP:stä Elokuuhun ja teinisensaatio Robiniin.

Festivaalitirehtööri Harri Vilkuna haluaa vakiinnuttaa Porisperen oleelliseksi osaksi kotimaista festivaalikenttää. Konkreettisemmalla tasolla tarkoituksena on tänä vuonna ainakin kehittää festivaalialueen infrastruktuuria ja erilaisia oheistoimintoja.

– Pyrimme vuosittain yllättämään yleisömme. Porilainen omalaatuisuus on kaivo, josta on hyvä ammentaa ideoita. Tänä vuonna festivaalin juontaa Pulkkinen-tv-sarjasta tuttu Porilainen taparikollinen eli Antti Virmavirta, Vilkuna paljastaa.

Porispere järjestetään Porin Kirjurinluodossa 3.-5.8.2012.

kuva Porisperen puuhakaksikon Jussi Lindholmin (vas.) sekä Harri Vilkunan mukaan omin voimin rakennetulle tapahtumalle löytyy Suomessa tilausta. Kuva: Antero Saari


Hakusana