Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Unia ja unelmia nuorten ehdoilla

Unia ja unelmia nuorten ehdoilla

(22.03.2012 14:45 kanak1 / päivitetty 22.03.2012 14:45 Aaltonen Kalle)

Porin Taidemuseo järjestää yhteistyössä Porin kaupungin Nuorten työpajan ja Multicoloured Dreams -ryhmän kanssa Unia ja Unelmia-katutaidetyöpajan.

Projektia edeltänyt ohjaajien, nuorten ja koordinaattoreiden välinen suunnittelutyö aloitettiin syksyllä 2011.

kuva
Työpaja pyrkii antamaan nuorille mahdollisuuden vaikuttaa omaan ympäristöönsä ja viihtyvyyteensä luvallisen katutaiteen keinoin. Multicoloured Dreams-ryhmän taidekasvattaja Veera Jalavan mukaan kyseessä on nuorille helposti lähestyttävä ja monialainen alue, joka ei vaadi aiempaa kokemusta taiteen parista.

– Katutaide on nuorille tuttu maailma. Itseilmaisun ja oman näköisen teoksen tekeminen ovat myös olleet työpajan tavoitteita. Samalla pyritään myös tekemään maailmasta vähemmän harmaa paikka, Jalava kiteyttää.

Työpajan teemoina ovat nimensä mukaisesta unet ja unelmat, joiden pohjalta nuoret maalaavat näkemyksensä vanerilevyille pienryhmissä tai yksilötyöskentelynä.

Kiitosta kerännyt projekti

Nuorten työpajalla katutaideworkshopin koordinaattoreina toimivien Johannes Sammaliston ja Toni Hintsalan mukaan palaute projektin parissa työskenteleviltä nuorilta on ollut todella hyvää.

– Kiireellisestä aikataulusta huolimatta kaikki ovat tykänneet todella paljon. On hienoa, jos työpaja sytyttää tekijöiden keskuudessa kipinän jatkamaan harrastusta taiteen parissa.

– Pyrimme luomaan innostusta ja kannustamaan nuoria tarttumaan ainutlaatuiseen tilaisuuteen päästä mukaan katutaideprojektin toteutukseen, Hintsala jatkaa.

kuva Unia ja unelmia-teeman myötä oikein/väärin-asetelma muuttuu merkityksettömäksi.

Nuoret työskentelevät workshopin parissa 19.-23.3 välisenä aikana. Teokset julkistetaan 19.5 ja liitetään myöhemmin osaksi Nuorten työpajan ja Varaosapankin julkisivua.

Unia ja Unelmia-työpaja on osa Porin taidemuseon Street Art - The New Generation –kaupunkitaideprojektia.

Kuvat: Antero Saari


Hakusana