Etusivu > Uutiset > 2012 > 03 > Väkivaltaa ja hyväksikäyttöä vastaan

Väkivaltaa ja hyväksikäyttöä vastaan

(14.03.2012 09:55 kanak1 / päivitetty 14.03.2012 12:08 Aaltonen Kalle)

Eva Enslerin perustama VDAY on vuosittain toistuva maailmanlaajuinen hyväntekeväisyystapahtuma, joka järjestetään Porissa toistamiseen Rakastajat teatterin sekä Porin Teatterin yhteistyönä.

kuva

VDAY 2012 Pori -tapahtuman tarkoituksena on nostaa tietoisuuteen naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta ja hyväksikäyttö sekä tehdä tunnetuiksi uhrien hyväksi työtä tekeviä järjestöjä.

Porissa järjestettävän VDAY:n puuhanaisena toimivan Angelika Meuselin mukaan kyseessä on aihe, josta ei puhuta koskaan liikaa.

- Tapahtuman yhtenä tavoitteena on herättää keskustelua ja saada ihmiset tietoisiksi maailmalla tapahtuvista asioista.

Meusel kuitenkin huomauttaa, ettei Suomikaan ole tässä asiassa mikään lintukoto. Tapahtuman avulla ei lähdetä parantamaan pelkästään muuta maailmaa, vaan kaikki lähtee oman maan asioista ja asenteista.

Erilaisten naisten tarinoita

Eva Enslerin Vaginamonologeja-näytelmä kuuluu keskeisenä osana VDAY-tapahtumiin. Porin teatterin päänäyttämöllä monologeja esittävät mm. näyttelijä Maria Kuusiluoma, Pori Ooppera ry:n Heli Latvala, WinNovan työhyvinvointikoordinaattori Tiina Kallio, näyttelijä-laulaja Karen Egan sekä radiojuontaja Piritta Huhta.

Meuselin mukaan lukijoiksi on tarkoituksella haettu erilaisia naisia eri aloilta, ja vaikka lukijakaartiin kuuluu näyttelijöitä, ei tapahtumassa ole mitään näyteltyä.

- On tärkeää muistaa, että kyseessä on erilaisten naisten oikeita tarinoita ja kohtaloita, Meusel painottaa.

VDAY Pori 2012 -tapahtuman tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kotimainen hyväntekeväisyyskohde Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry. saa tuotosta 90 %. Yhdistyksen ylläpitämän Porin Esikon turvakodin tarkoituksena on ehkäistä perheväkivaltaa ja siitä johtuvien haittojen syntymistä ja syvenemistä. Turvakoti tarjoaa kriisiapua perheväkivaltatilanteissa eläville.

Loput tuotosta menee kansainvälisen VDAY-organisaation valitsemaan kohteeseen. Tänä vuonna tukea saavat Haitin naiset.

Tapahtuma järjestetään Porin Teatterissa sunnuntaina 18.3 klo 16.00.


Hakusana