Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Kädenvääntöä ruotsin kielestä SuomiAreenassa

Kädenvääntöä ruotsin kielestä SuomiAreenassa

(23.04.2012 10:37 KANTT1 / päivitetty 23.04.2012 12:44 Tiilimäki Tarja)

Folktingetillä on SuomiAreenassa selkeä missio. Se haluaa osoittaa, että Suomi on elävä kaksikielinen maa.

Asenteet suomenruotsalaisia kohtaan ovat koventuneet. Folktinget saa tämän tästä palautetta, että negatiivisuus ruotsia äidinkielenään puhuvia kohtaan on lisääntynyt tämän päivän Suomessa.

kuva Alexandra Furuhjelm. Kuva: Tarja Tiilimäki

- SuomiAreena on oikea paikka tuoda suomenruotsalaisuus ja ruotsin kieli esille positiivisella ja helposti lähestyttävällä tavalla, toteaa projektikoordinaattori Alexandra Furuhjelm.

Folktinget on mukana SuomiAreenan virallisessa ohjelmassa kahdella paneelikeskustelulla. Tiistaina 17. heinäkuuta puhutaan ruotsin kielen asemasta Suomen elinkeinoelämässä. Puhujina ovat muun muassa liikemies Hjallis Harkimo, Euroopan parlamentin jäsen Carl Haglund ja kansanedustaja Kimmo Sasi.

Keskiviikkona 18. heinäkuuta on luvassa keskustelua ruotsin kielen asemasta laajemmin. Keskustelussa ovat mukana muun muassa presidentti Martti Ahtisaari ja pääministeri Jyrki Katainen.

Ruotsin kielen pikakursseja ja jazzia

Folktingetin muu ohjelma SuomiAreenassa pyörii Finlandsarenan -konseptilla. Järjestöllä on oma teltta kansalaistorilla, jossa voi osallistua esimerkiksi ruotsin kielen pikakurssiin.
Finlandsarenan puitteissa viritetään keskustelua Suomen kaksikielisyyden historiasta, koulutuksesta ja ylipäätään asenteista ruotsin kieltä kohtaan. Lisäksi on tarjolla jazzkonsertteja yhteistyössä Pori Jazzin kanssa.

- Pyrimme tekemään kaikki keskustelut kaksikielisinä, lupaa Furuhjelm.

Suomenruotsalaisten yhteistyöelin Folktinget (Suomenruotsalaiset kansankäräjät) on perustettu 1919 edustamaan suomenruotsalaisia ja valvomaan heidän oikeuksiaan ja etujaan.

SuomiAreena on MTV3 ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä yhteiskunnallinen kesätapahtuma. SuomiAreena 2012 järjestetään 16.-20. heinäkuuta Porissa jo 7. kerran. Tapahtuman koko ohjelma julkistetaan toukokuussa.

SuomiAreenaHakusana