Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Kirkko jalkautuu SuomiAreenaan

Kirkko jalkautuu SuomiAreenaan

(10.04.2012 08:26 KANTT1 / päivitetty 10.04.2012 10:26 Tiilimäki Tarja)

Suomen Evankelis-luterilainen kirkko haluaa oman äänensä kuuluville SuomiAreenassa.

Kirkon piispat ovat sitoutuneet olemaan vahvasti läsnä tapahtumassa.

- Emme halua jumittua vain omalle kojulle, vaan pyrimme ottamaan rohkeasti osaa myös SuomiAreenan muuhun yhteiskunnalliseen- ja kulttuurikeskusteluun, kertoo arkkipiispan teologinen sihteeri Risto Leppänen.

Kirkon arvot vs. armoton yhteiskunta

Kirkko järjestää SuomiAreenassa kolme paneelikeskustelua ja muuta oheisohjelmaa. Torstaina 19. heinäkuuta paneelin otsikkona on Jumala Armahtaa - yhteiskunta ei!

- Kristinuskon mukaan jokaisella ihmisellä on jakamaton ihmisarvo. Armottomassa yhteiskunnassa ihmisellä tuntuu olevan vain kulutus ja markkina-arvo. Kelkasta putoamista on häpeä ja oma syy. Haluamme kysyä, jättääkö yhteiskunta osan ihmisistä herran haltuun? Viritämme keskustelua siitä, että voisiko armollisuus kuulua myös nyky-yhteiskuntaan, pohtii Leppänen.

kuva Risto Leppänen ennustaa Poriin mielenkiintoisia keskusteluja. Kuva: Tarja Tiilimäki

Keskustelussa ovat mukana muun muassa Helsingin piispa Irja Askola ja Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.

Keskustelijoina nähdään myös asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, kirjailija Leena Lehtolainen ja kehitysministeri Heidi Hautala.

Kahdessa muussa kirkon järjestämässä paneelissa keskustellaan synnistä ja uskontojen asemasta Euroopassa.

Virsiä ja viiniä

Ennakkoon jo pienimuotoisen kohun on synnyttänyt virsi- ja viini-ilta, joka on kirkon SuomiAreenassa järjestämä oheistapahtuma.

- Taustalla on ollut kaiketi kysymys kirkon roolista päihdekysymyksissä. On väitetty, että kirkko kannustaa juopotteluun. Tästä ei missään tapauksessa ole kysymys. Pääasia tilaisuudessa on virsien laulaminen.

Illan vetäjä pastori Jaakko Heinimäki on valinnut virsi- ja lauluiltaan kirkollisia perinteitä kunnioittavan italialaisen viinitalon tuotteita. Virsien valinnasta vastaavat puolestaan ravintolan asiakkaat, joista kuka tahansa saa ehdottaa virttä yhdessä laulettavaksi.

- Tässä voi nyt laskea samalla kertaa kahta kynnystä: monet kokevat viineihin perehtymisen liian snobistiseksi ja virsien veisaamisen liian hurskaaksi. Raamatun mukaan taivaassa juodaan viiniä ja veisataan. Jos aikoo taivaaseen, on ehkä hyvä totutella sikäläiseen menoon etukäteen, pohtii Heinimäki.

Paneelikeskusteluiden ja virsi- ja viini-illan lisäksi kirkko järjestää SuomiAreenassa myös virsi- ja jazzillan Keski-Porin kirkossa.


SuomiAreena on MTV3 ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä yhteiskunnallinen kesätapahtuma. SuomiAreena 2012 järjestetään 16.-20. heinäkuuta Porissa jo 7. kerran. Tapahtuman koko ohjelma julkistetaan toukokuussa.Hakusana