Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Liinaharjan vanhainkodin sisäilmasta jatkotutkimuksia

Liinaharjan vanhainkodin sisäilmasta jatkotutkimuksia

(16.04.2012 10:21 KANTT1 / päivitetty 16.04.2012 13:51 Tiilimäki Tarja)

Sisäilman jatkotutkimustulokset valmistuvat viikolla 20.

Helmikuussa tehtyjen tutkimusten mukaan Liinaharjan vanhainkodin sisäilmassa on kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja. Tulosten perusteella vanhainkodissa on ryhdytty toimenpiteisiin sisäilman laadun parantamiseksi.

- Ilmanvaihtokoneita on korjattu, tiloja on alipaineistettu ja vaurioituneita rakennusosia on korjattu. Tehtyjen korjaustoimenpiteiden vaikutus mitataan B- näytteellä, kertoo kiinteistöpäällikkö Kari-Matti Haapala.

Tulosten perusteella tehdään lopullinen päätös tilojen jatkokäytöstä. Haapalan mukaan rakennus salaojitetaan vielä tänä kesänä, ja sen peruskorjauksen suunnittelulle esitetään määrärahoja vuodelle 2013.

Porin kaupungin sisäilmatyöryhmän mukaan kokoaikaisessa asumiskäytössä olevan rakennuksen sisäilman tutkiminen on haastavaa. Kosteusvaurioon viittaavien mikrobien määrään vaikuttaa moni asia. Toisaalta selviä raja-arvoja tämän tyyppiselle laitokselle ei ole määritelty.

Porin kaupungin Tekninen palvelukeskus teetti Liinaharjan vanhainkodissa sisäilmatutkimuksen 23.-24.2.2012. Näytteitä, 27 ilmanäytettä ja 6 materiaalinäytettä, otettiin kaikista talon kuudesta kerroksesta.Hakusana