Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Luovaa pöhinää Oluttehtaan alueelle

Luovaa pöhinää Oluttehtaan alueelle

(05.04.2012 14:06 KANTT1 / päivitetty 05.04.2012 16:57 Tiilimäki Tarja)

Porin Oluttehtaan alue voi tulevaisuudessa olla keskustan laaja-alainen ja toiminnallinen dynamo.

Oluttehdas herää henkiin -suunnitelmassa alueella olisi asuntojen ohella myös muun muassa hotelli, 1000 hengen monitoimi/kulttuuritila, ravintolakatu, puoteja ja putiikkeja, käsityöläiskortteli ja kattopuutarha.

Alueella yhdistyisi nykyaikainen kaupunkiasuminen, liiketoiminta, palvelut sekä elämykset.

Ehdotuksen on tarkoitus toimia keskustelun pohjana laaja-alaisesti alueen suunnittelussa. Esitys perustuu Porin kaupungin strategioihin ja tarpeisiin.

Työryhmän mielestä Porin keskusta ei saa muuttua nukkumalähiöksi, vaan tarjota uusia ja elämyksellisiä palveluita keskusta asukkaille. Oluttehtaan alueen ympärivuotisessa käytössä olevat julkiset tilat tukisivat omalta osaltaan myös kaupungin kehittymispyrkimyksiä tapahtumakaupunkina.

Työryhmä katsoo, että kulttuuri, asuminen ja elinkeinoelämä ruokkisivat toisiaan oluttehtaan alueella ja Porin koko elinkeinoelämä hyötyisi alueen luovista toimijoista.

Oluttehdas herää henkiin -ehdotus esiteltiin tänään Porin Teatterissa pidetyssä yleisötilaisuudessa.

- Oluttehtaan alue on koko keskusta-alueen hienoin timantti, jossa on valtava potentiaali, ei yksin Porille vaan koko Suomelle, hehkutti markkinointiammattilainen ja Kultasuu Oy:n toimitusjohtaja, porilaislähtöinen, Johanna Piisi puheenvuorossaan.

Alueen toimintakonseptia on valmisteltu työryhmissä, joihin on osallistunut paikallisia elinkeinoelämän edustajia, yrittäjiä, kulttuurivaikuttajia ja kaupungin virkamiehiä.
Ryhmätyöskentelyn ehdotukset on työstetty työryhmässä, johon ovat kuuluneet Jaana Simula, Harri Sippola, Jyrki Kangas, Mervi Luonila, Emma Susi ja Heikki Haaparanta.

JOHDE on tapahtumatuotannon johtamisosaamisen kehittäminen hanke, jonka toteuttamisessa ovat mukana Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö ja Sibelius-akatemia.

Katso Oluttehdas herää henkiin -video

kuva Oluttehtaan alueesta on kehitteillä monipuolinen kaupunkikeidas. Kuva: Tarja Tiilimäki


Hakusana