Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Omakotitontteja joka makuun

Omakotitontteja joka makuun

(10.04.2012 08:40 KANTT1 / päivitetty 10.04.2012 12:22 Tiilimäki Tarja)

Omakotirakentamisen kiivain kausi on käynnistymässä. Porissa tonttitarjonta on mallillaan. Porin kaupungin omakotitontteja on tällä hetkellä haussa 150 eri puolilla kaupunkia.

Tontteja on niin metsän siimeksessä kuin avarassa urbaanimmassa ympäristössä. Tontista keskellä kaupunkia järven rannalla on turha haikailla, mutta aika liki tätä päästään Kokemäenjoen pohjoispuolella Porin Murtosenmutkan alueella, jonka 38 tonttia ovat tällä hetkellä ensimmäistä kertaa haettavana.

- Tältä uustuotantoalueelta on lyhimmillään parin kilometrin matka kauppatorille. Harvoin tällaista on tarjolla, kehaisee Teknisen palvelukeskuksen kiinteistöpäällikkö Antti Kilkku.

Kilkun mukaan rakentajat ovat olleet kiinnostuneita Murtosenmutkan alueesta jo pitemmän aikaa.

- Vuosia patoutunut kiinnostus purkautuu nyt, joten uskoisin, että hakemuksia tulee paljon.

Murtosenmutkan tonteista suurin osa on alle 900 neliötä. Kaavamääräysten mukaan talot pitää rakentaa kahteen kerrokseen. Tällä alueella talokanta tulee muutenkin eroamaan siitä, mihin Porissa on perinteisesti totuttu.

- Rakentamismääräyksissä on otettu huomioon myös tulvariski, joten talojen sokkelit ovat esimerkiksi normaalia korkeammat, selventää Kilkku.

Arpa ratkaisee

Omakotitontteja on runsaasti tarjolla myös Länsi-Porissa ja Meri-Porissa, kuten Tuorsniemessä, Viikinäisissä ja Kyläsaaressa. Lisäksi Noormarkun kaupunginosassa on valittavana nelisenkymmentä metsäistä tonttia.

Suosituilla alueilla samaa tonttia saattaa havitella useampi rakentaja. Näissä tapauksissa arpa, tietokoneen arpomana, ratkaisee kuka tontin saa.

- Tontteja riittää jokaiselle hakijalle, mutta välttämättä ei saa juuri sitä ensimmäiseksi haluamaansa, huomauttaa Kilkku.

Lisätietoa tarjolla olevista tonteista saa Teknisen palvelukeskuksen nettisivuilta ja palvelupiste Porinasta, Yrjönkatu 6 B.

Tältä erää tonttien haku päättyy 3. toukokuuta kello 16.30.

Porin Tekninen palvelukeskus järjestää vuosittain 8-10 tonttihakua. Viime vuonna tontteja luovutettiin 74 omakotirakentajalle.

kuva Murtosenmutkan uudella alueella rakennetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa. Uusille tonteille rakentajat pääsevät kesäkuun alussa. Kuva: Antero SaariHakusana