Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Pori myy tarpeettomia kiinteistöjä

Pori myy tarpeettomia kiinteistöjä

(25.04.2012 11:40 KANTT1 / päivitetty 25.04.2012 12:49 Tiilimäki Tarja)

Porin kaupunki kartoittaa lähimmän kahden vuoden aikana omistamansa, joko tyhjillään olevat tai muuten tarpeettomat kiinteistöt ja pyrkii pääsemään niistä eroon.

- Tälle hetkellä esimerkiksi tyhjillään olevista kiinteistöistä ei ole kaupungille kuin pelkkää kulua, toteaa kiinteistöasiamies Juha Luoma Porin Teknisestä palvelukeskuksesta.

Luoma on aloittanut parin vuoden pestinsä kiinteistöasiamiehenä maaliskuun alussa. Työsarkaa kiinteistöjen kartoittamisessa riittää, koska tällä hetkellä listalla on jo kolmisenkymmentä erityyppistä kohdetta. Tulevaisuudessa on tulossa myyntiin esimerkiksi rivitaloja Rieskalasta.

- Järjestelmällinen kartoitustyö katsotaan nyt tarpeelliseksi, jottei perustoiminnoiltaan tarpeettomien kiinteistöjen määrä pääse paisumaan hallitsemattomaksi.

Sirola hyötykäyttöön

Realisoitavan kiinteistöryppään purkaminen käynnistyy kahden yli 60 vuotiaan rakennuksen myymisellä.
Legendaarinen Vanhakoiviston entinen Nuorisotalo Sirola on ollut kaupungin omistuksessa vuodesta 1974. Sitä ennen vuonna 1948 valmistunut rakennus toimi työväentalona.
Suojeltu rakennus on ollut tyhjillään, lämmitettynä, viime kesästä lähtien. Sirolan noin 2260 m2 tontilla on myös rakennusoikeutta.

- Asuntoja Sirolaan ei voida rakentaa, mutta se soveltuu mainiosti esimerkiksi kerhotaloksi tai pitopalveluyrityksen tarpeisiin.

Sirolan yleinen esittely on torstaina 26. huhtikuuta kello 13.00-15.00.

kuva Sirola odottaa uutta omistajaa Vanhakoivistolla. Kuva: Tekninen palvelukeskus

Lampaluodon koululle uusi elämä

Lampaluodon entinen koulukiinteistö käsittää kaksi tyhjillään olevaa koulurakennusta, joista vuonna 1951 rakennetussa on kaksi asuntoa. Lisäksi tontilla on ulkorakennuksia. Koulutoiminta Lampaluodossa on päättynyt 1970-luvun alussa. Rakennukset eivät ole suojeltuja.

- Myös vanha jo 1920-luvulla rakennettu kiinteistö on periaatteessa remontoitavissa asumiskäyttöön. Kohteen hyödyntämisessä on mahdollisuus käyttää mielikuvitusta.

Lampaluodon yleinen esittely on perjantaina 4. toukokuuta kello 13.00-15.00.

Kaupunki ei ole asettanut kiinteistöille lähtöhintaa, vaan ne myydään tarjousten perusteella.

- Pilkkahinnalla kiinteistöjä ei ole kuitenkaan tarkoitus myydä, joten esimerkiksi Sirola ei vaihda omistajaa eurolla, muistuttaa Luoma.

Myytävänä olevista kohteista löytyy lisätietoa täältä

kuva Lampaluodon vanha koulu. Kuva: Tekninen palvelukeskus.


Hakusana