Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Puuvillatehtaan muodonmuutos kuvina

Puuvillatehtaan muodonmuutos kuvina

(25.04.2012 09:03 kanak1 / päivitetty 25.04.2012 09:09 Aaltonen Kalle)

Kansainvälisen työryhmän toteuttama projekti esittelee Porin puuvillatehtaan menneisyyttä ja nykyisyyttä.

kuva Anu Virtanen (oik.) on tyytyväinen, että Puuvillatehdas on säilynyt vireänä ympäristönä tilojen uusiokäytön myötä. Kuva: Antero Saari

Turun yliopiston European Heritage, Digital Media and Information Society maisteriohjelman sekä Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman yhteistyönä toteuttama The past and present of the Pori Cotton factory-verkkosivusto pitää sisällään kattavan kuvapankin, jossa tuodaan esille 75 vuoden aikana tapahtuneet muutokset tehtaan tiloissa.

Lähtökohtana olivat vuonna 1937 tehtaan tuotantotiloista otetut kuvat, joiden avulla tehtaan vanhoja tiloja rinnastetaan nykypäivän käyttötarkoituksiin.

– Haasteellista projektissa oli se, ettei ollut mitään tietoa, että missä päin rakennusta vanhat kuvat on otettu, kun tilat ovat vuosien varrella muuttuneet niin paljon, kertoo projektin työryhmään kuulunut Anu Virtanen.

Virtanen toivoo, että ihmiset kiinnostuisivat sivustosta ja käyttäisivät hyväksi sivuston kommentointimahdollisuutta, jotta tiloista saataisiin mahdollista uutta tietoa.

kuva Tehtaan tilojen läpikäymät muutokset ovat vähintäänkin häkellyttäviä. Kuva: http://puuvillapastpresent.wordpress.com/Hakusana