Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > SuomiAreenassa puhetta peloista

SuomiAreenassa puhetta peloista

(16.04.2012 08:21 KANTT1 / päivitetty 16.04.2012 10:26 Tiilimäki Tarja)

Sisäasiainministeriö puhututtaa SuomiAreenassa kansalaisia lähellä olevista asioista ja esittelee laajasti toimintaansa.

Sisäasiainministeriön 100 neliön teltassa Kansalaistorilla esittäytyvät kaikki ministeriön hallinnonalaan kuuluvat tahot eli poliisi, rajavartiolaitos, hätäkeskuslaitos, maahanmuuttovirasto ja kriisinhallintakeskus.

- Yksi vetonaula tulee varmasti olemaan pikkupalomiesrata, jossa pikkuväki saa ihan oikeasti harjoitella nallen pelastamista liekeistä, kertoo sisäasiainministeriön viestintäjohtaja Kaija Uusisilta.

Nakuna netissä?

Ministeriön järjestämissä kahdessa keskustelutilaisuudessa puhutaan internetistä ja peloista.

Uusisillan mukaan suomalaiset eivät välttämättä vielä täysin tiedosta sitä, mitä vaaroja netin käyttöön liittyy.

- Netti koetaan tutuksi ja turvalliseksi ja se antaa monia mahdollisuuksia, mutta asialla on myös toinen puoli, joista on hyvä herättää keskustelua.

kuva Kaija Uusisilta. Kuva: Tarja Tiilimäki
Nakuna netissä - paljastuuko kaikki? -tilaisuudessa, keskiviikkona 18. heinäkuuta, on keskustelemassa muun muassa Paradise Oskar eli muusikko Axel Ehnström, joka on hyödyntänyt nettiä urallaan.

Netin pimeää puolta valottavat puolestaan ylitarkastaja Sari Kajantie keskusrikospoliisista ja vuoden poliisi ylikonstaapeli ”nettipoliisi” Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Pelot puntarissa

Torstaina 19. heinäkuuta nostetaan kissa pöydälle peloista, suuressa pelkokeskustelussa, jossa ovat mukana muun muassa sisäministeri Päivi Räsänen ja kansaedustaja Kari Tolvanen (kok), jolla entisenä poliisina on vahva tietämys väkivaltarikollisuudesta.

- Tarkkaa tutkimustietoa siitä mitä suomalaiset pelkäävät ei ole, joten teetämme aiheesta tutkimukset, joka omalta osaltaan toimii SuomiAreena keskustelun pohjana, kertoo Uusisilta.

Suurta pelkokeskustelua on mahdollisuus seurata myös netissä ja kommentoida sosiaalisessa mediassa.

- Pelkokeskustelussa meillä on käytössä myös äänestyspainikkeet, joilla kuulijat voivat tuoreeltaan ottaa kantaa. Pyrimme siihen, että kumpikin keskustelu olisi mahdollisimman vuorovaikutteinen.

SuomiAreena on MTV3 ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä yhteiskunnallinen kesätapahtuma. Areenassa muun muassa poliitikot, päättäjät ja eri alojen asiantuntijat keskustelevat päivänpolttavista aiheista. SuomiAreena 2012 järjestetään Porissa 16.-20. heinäkuuta.

Tapahtuman koko ohjelma julkistetaan toukokuussa.Hakusana