Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Sää katujen puhdistuksen riesana

Sää katujen puhdistuksen riesana

(18.04.2012 09:10 kanak1 / päivitetty 18.04.2012 09:14 Aaltonen Kalle)

Porin kaupungin Tekninen palvelukeskus aloittaa tänään katualueiden puhdistuksen sekä hiekoitushiekan poiston keskustassa sekä Itä-Porin ja Länsi-Porin alueilla.

Myöhäinen kevät on hidastanut puhdistustöiden alkamista ja pieni takatalvi viivästyttää esimerkiksi nurmikoiden puhdistusta. Kelien salliessa kadut puhdistetaan samalla kertaa liikennealueilta- ja viheriöiltä.

Puistokatujen puhdistustyöt alkavat ensi viikolla. Aluetiemestari Jyrki Kartastenpää huomauttaa, että puhdistustyön varmistamiseksi puistokatujen puiston puoleisille alueille asennetaan pysäköintikieltomerkit varustettuna siirtokehotuskyltein.

– Jos väärin pysäköity auto ei lähde, niin se siirretään pois ja kustannukset tulevat autoilijalle, Kartastenpää kertoo.

Puhdistustöiden onnistumiseksi on toivottavaa, että tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistettaisiin jo ennen tai samassa yhteydessä kuin tekninen palvelukeskus puhdistaa omia katualueitaan.

Niin autoilijoita kuin jalankulkijoita kehotetaan huomioimaan puhdistustyössä olevien työkoneiden työskentely kaduilla. Lisäksi autoilijoita muistutetaan tarvittaessa tehtävistä poikkeavista pysäköintijärjestelyistä.

kuva Hiekat on poistettu koko kaupunkialueelta noin neljässä viikossa. Kuva: Antero Saari


Hakusana