Etusivu > Uutiset > 2012 > 04 > Toimenpiteisiin ryhdytty Kaarisillan koulun sisäilman parantamiseksi

Toimenpiteisiin ryhdytty Kaarisillan koulun sisäilman parantamiseksi

(19.04.2012 15:01 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 19.04.2012 15:01 Kyhä-Mantere Anna)

Kaarisillan koulun sisäilman laatua on tutkittu. Tutkimuksen mukaan koulun sisäilmassa on kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja.

Koululla on jo alustavien tutkimustulosten mukaan ryhdytty toimenpiteisiin, joilla on parannettu sisäilman laatua. Tilojen painesuhteita on tutkittu ja muutettu paremmaksi, myös läpivientejä alapohjaan on tiivistetty. Tiloihin asennetaan myös sisäilmanpuhdistimia hätäavuksi.

Viikonloppuna alakerran luokkatilat desinfioidaan. Näillä toimenpiteillä taataan tilojen turvallinen käyttö kevätlukukauden loppuun asti.

Sisäilmatutkimus tehtiin Aluehallintoviraston tarkastuksen perusteella. Koulusta otettiin kahdella eri kerralla viisi ilmanäytettä sisältä ja vertailunäyte ulkoa. Tutkimuksen mukaan sisäilmassa on kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja kahdessa luokkatilassa ja koulunkäyntiavustajien työtilassa.

Tekninen palvelukeskus selvittää mahdollisuutta tehdä vuoden 2014 peruskorjauksen suunnitelmiin kuuluvien perustuksien salaojituksen sekä tuulettuvan alapohjan tuuletuksen tehostamista etukäteen jo tämän vuoden kesällä.


Hakusana