Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Jäteneuvonnassa vauhdikas tapahtumaviikko

Jäteneuvonnassa vauhdikas tapahtumaviikko

(07.05.2012 14:04 Tiina.M Toivonen / päivitetty 08.05.2012 14:47 Toivonen Tiina M)

Jäteneuvontaa on luvassa monessa muodossa, kun viikko 19 täyttyy erilaisista jäteneuvontaan liittyvistä tempauksista ja tilaisuuksista. Tapahtumista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Porin Jätehuolto järjestää yhteistyössä Lassila & Tikanoja Oyj kanssa Porin ja yhteistyökuntien kotitalouksille tarkoitetun lumpun ja energiajätteen keräystempauksen 7.-12. toukokuuta. Lumppua ja energiajätettä otetaan maksutta vastaan Porin kierrätyskeskuksessa (os. Savipajakatu 8). Kierrätyskeskus on avoinna maanantaina, tiistaina ja torstaina 9-16, keskiviikkona 9-18 sekä perjantaina ja lauantaina 9-14.
Lumpun keräykseen voi tuoda rikkinäisiä ja loppuunkäytettyjä vaatteita, mattoja, peittoja, lakanoita, pyyhkeitä, verhoja ja muita kodin tekstiilejä.
Energiajätteeksi kelpaavat muovipakkaukset, esim. muovipullot, -purkit, -kanisterit, muoviset pakkausalustat ja -kotelot, viili- ja jogurttipurkit, rasva- ja juustorasiat, makkaroiden, juustojen ym. elintarvikkeiden pakkausmuovit, muovipussit, -kassit ja -kelmut, styroksi, sixpackien ja ”mäyräkoirien” pahvipakkaukset, vaahtomuovi- ja petauspatjat, muoviset kesäkalusteet sekä kumi- ja nahkatuotteet ja kengät.
Keräyksessä ei oteta vastaan keinonahkaa, sadevaatteita, muovimattoja, kerniliinoja eikä kierrätysmerkillä 3 ja/tai PVC merkittyjä muoveja.

Martat järjestävät tietoiskuja kompostoinnista tiistaina 8.5. klo 18–20 Marttakahvilassa (os. Valtakatu 7) sekä keskiviikkona 9.5. klo 18–20 Ulvilan Kaasmarkussa Nuorisotalo Kallessa (os. Leineperintie 2). Jäteneuvonta arpoo kummassakin tilaisuudessa kävijöiden kesken Biolan 220 –pikakompostorin.

Valtakunnallinen Suomi puhtaaksi päivässä –kampanja haastaa kaupunkilaiset siivoamaan lähiympäristöään torstaina 10.5. Yhdistykset ja yhteisöt järjestävät omia siivoustalkoitaan ympäri Poria ja talkoisiin on ilmoittautunut huikeat 3 400 osallistujaa! Lisäksi Porin kaupungin ympäristövirasto kutsuu kaikkia porilaisia yhteisiin talkoisiin Isomäen urheilukeskukseen klo 14–18.
Kokoontumispaikkana on Porin Tennishallin pihamaa. Ensimmäiseksi lämmitellään lihakset liikunnanohjaajan vetämällä alkuverryttelyllä, minkä jälkeen maastoudutaan Isomäen alueelle roskajahtiin.
Roskien poimiminen on tehokasta lihaskuntotreeniä, joten kuntosalikäynnin voi vaihtaa talkoiluun raittiissa ulkoilmassa ja samalla pääsee ihastelemaan roskien alta paljastuvaa luontoa.
Talkoisiin osallistuvat myös Porin Ässät, jotka kantavat oman kortensa kekoon siivoamalla jäähallin ympäristöä.
Talkoiden järjestelyissä ovat mukana Porin kaupungin ympäristövirasto, puistotoimi ja vapaa-aikavirasto sekä Porin Jätehuolto ja Veikko Lehti Oy.

Perjantaina 11.5. klo 12–18 vietetään iltapäivää Kasvata ja kompostoi –teemalla Satakunnan Vihertietokeskuksessa (os. Kirjurinluodontie 6). Luvassa on tietoa palstaviljelystä, puutarhan ja kasvimaan hoidosta sekä kompostoinnista.
Kello 12.30 alkaen kuullaan tunnin välein tietoiskuja palstaviljelyyn ja kasvimaalle sopivista kasveista, ja klo 15 lähdetään ohjatulle luontoretkelle lähiympäristöön. Esillä on myös nukkekotiharrastajien tekemiä miniparvekkeita.
Puistotoimi tarjoaa kahvit ja jakaa yrtintaimia kotiinviemisiksi. Lisäksi myynnissä on komeita kannan taimia. Kävijöiden kesken arvotaan puutarhakompostori.

Lauantaina Kierrätetään Reilusti Kierrätyskauppa Koronassa Ulvilassa klo 12–14. Tapahtumassa voi askarrella kierrätysmateriaaleista vaikkapa lahjan äidille, tehdä löytöjä kaupan aarteista tai kysyä jäteneuvojalta vinkkejä jätteiden lajitteluun.
Tarjolla on Reilun Kaupan kahvia ja kahvittelun lomassa voi osallistua arvontaan. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Teatteri Ulpu, Ulvilan seurakunta, Eilen Design, Kuntayhteistyötä Kierrätykseen –hanke sekä Porin kaupungin ympäristövirasto.Hakusana