Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Komea urheilun muistelutilaisuus Satakunnan Museolla

Komea urheilun muistelutilaisuus Satakunnan Museolla

(07.05.2012 12:31 kanak1 / päivitetty 07.05.2012 12:31 Aaltonen Kalle)

Lukuisia porilaisurheilun merkkihahmoja kokoontuu saman katon alle.

Keskiviikkoillasta ei urheilunostalgiaa puutu, kun useiden eri lajien edustajat kerääntyvät Satakunnan Museolle jakamaan muistojaan porilaisurheilusta. Sodista elpyvässä kaupungissa suorituspaikat olivat vaatimattomia, aikuisetkin harrastivat useita lajeja. Oli rakennettava maauimala, urheilukeskus ja tekojäärata. Seuravalinta oli tärkeä signaali, politiikka luurasi taustalla ja välillä parrasvaloissakin.

– Kyllähän politiikka oli siihen aikaan kaikessa mukana. Jääkiekkopeleissämme Juhannuslehdossa oli ns. porvari- ja työväenkatsomot. Se oli yllättävän raakaa toimintaa. Esimerkiksi Rosenlewin ja Karhujen keskinäinen taistelu oli lähes katastrofaalista, muistelee entinen jääkiekkoilija Lasse Heikkilä.

Satakunnan Museolla keskiviikkona 9.5 klo 17.30 järjestettävään muistelutapahtumaan on lupautunut runsaasti porilaisessa urheiluelämässä vaikuttaneita henkilöitä, kuten Lasse Heikkilä, Eila Mikola, Rainer Salmi, Kaarlo Kangasniemi sekä Jukka Laaksonen.

Tule, tuo oma tai kuulemasi muisto ja anna arvokas panos kaupungin urheiluhistoriaan. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.


Hakusana