Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Komedia-hattaraa ranskalaisittain

Komedia-hattaraa ranskalaisittain

(31.05.2012 11:58 KANTT1 / päivitetty 01.06.2012 08:37 Tiilimäki Tarja)

Kirjurinluodon Kesäteatterin ranskalaiskomedia tarjoaa kepeyttä, sukkeluutta ja charmia.

Älä pukeudu päivälliselle -näytelmän harjoituksissa kesäinen sää on loistanut poissaolollaan. Villasukat ja untuvatakit ovat olleet ahkerassa käytössä työryhmän valmistuessa viikon päästä koittavaan ensi-iltaansa.

- Tämä on yksi parhaimmista komedioista, jonka kanssa olen ollut tekemisissä. Näytelmää leimaa ranskalaisen hienostunut tunnelma. Tanssia, laulua, liehittelyä ja tottakai hulluttelua. Aikamoinen hattara tästä on tulossa, kuvailee ohjaaja Mikko Viherjuuri.

Rooleissa nähdään Helena Lindgren, Sara Paavolainen, Kristiina Halttu, Oskari Katajisto ja Lasse Karkjärvi. Ammattilaisten lisäksi näyttelijäkaartiin on liittynyt porilaisille monista harrastajateatterirooleistaan tuttu Marko Palin, joka viime kesänä näytteli Juhania Vihreän Teatterin Seitsemässä koiraveljeksessä.

- Palinin mukaantulo vahvistaa huomattavasti lavan testosteronitasoa, vitsailee Viherjuuri.

Vuonna 1995 Monikasvoissa harrastajateatteriuransa aloittanutta Palin ei halua paljastaa roolistaan näytelmän Georgena juuri mitään, koska siihen liittyy kuulemma yllätys. Mahdollisuutta päästä tekemään hommia ammattilaisten kanssa hän pitää onnenpotkuna.

- Jo pelkästään oppimiskokemuksena tämä on mahtava. Ihan silmät soikeina olen seurannut ammattilaisten työskentelyä.

Marc Camolettin käsikirjoittaman komediamenestyksen ensi-ilta on Kirjurinluodon kesäteatterissa 7. kesäkuuta.

kuva Näyttelijät Sara Paavolainen, Oskari Katajisto, Kristiina Halttu, Marko Palin, Helena Lindgren, Lasse Karkjärvi ja ohjaaja Mikko Viherjuuri lupaavat kesäistä teatteriherkkua. Kuva: Antero Saari.
kuva Maire ei lämmennyt Oskari Katajiston ja Marko Palinin lähentely-yrityksille. Nähtäväksi jää pureeko charmi Kirjurinluodon kesäteatterin lavalla. Kuva: Antero Saari


Hakusana