Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Nuoret ympäristötietouden parissa

Nuoret ympäristötietouden parissa

(31.05.2012 09:26 kansk1 / päivitetty 04.06.2012 09:02 Seppä Kristiina)

Tällä viikolla järjestetty Meri-Porin lukion kansainvälinen ympäristöleirikoulu on osa Itämeri-projektia.

Meri-Porin ympäristöopiskelijoiden lisäksi leiriin osallistuvat ryhmät lukion ystävyyskouluista Latviasta, Virosta ja Tanskasta. Leiriläiset tutustuvat Poriin ja sen luontoon sekä alueen energia- ja teollisuuslaitoksiin. Leiriin kuuluu myös muun muassa talkoot uhanalaisten harjusinisiipien hyväksi, lintulajien bongausta ja ympäristömittauksia.

Mittauksissa leiriläiset eivät törmänneet mihinkään epätavalliseen. Vesinäytteitä tutkittiin Kokemäenjoesta, Enäjärveltä ja merestä.

– Jos olisimme löytäneet jotain poikkeavaa, olisimme tehneet jatkotutkimuksia, toteaa Meri-Porin lukion vararehtori ja matematiikan ja ympäristötieteiden opettaja Anja Hokajärvi.

kuva

Tutkimusryhmät Enäjärvellä. Kuva: Anja Hokajärvi

Harjusinisiipi on yksi Suomen uhanalaisimmista perhoslajeista. Meri-Porin lukio osallistuu lähes vuosittain perhosen elinolosuhteiden parantamiseen Säkylässä. Ryhmä leiriläisiä käy harventamassa harjusinisiiven ympäristöä jättäen perhosen toukan ravinnoksi kangasajuruohoa.

Leiriin kuuluu myös vierailu Olkiluodon ydinvoimalaan ja matala- ja keskiaktiivisen jätteen Siiloon.

– Suomessa on mielekästä oppia eri energianlähteistä. Tanskassa ei ole mahdollista tutustua ydinvoimalaan, kertoo Marie Dall Alssundgymnasietista.

– Haluamme tietää ydinvoimaan liittyvät hyödyt ja riskit, Zanda Undīne Ozola Latviasta jatkaa.

Meri-Porin lukion vuosittainen ympäristöleiri järjestetään 19. kertaa.


Hakusana