Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Porilaisen kulttuurin superpäivä

Porilaisen kulttuurin superpäivä

(18.05.2012 08:56 kanak1 / päivitetty 18.05.2012 08:56 Aaltonen Kalle)

Valtakunnallinen museoviikko huipentuu lauantaina, kun samalle päivälle osuvat Museoiden yö ja Viikkarin kyläjuhla tarjoavat kulttuurielämyksiä kaiken ikäisille aamusta iltaan.

Museot auki yömyöhään

Satakunnan Museossa avataan Avartajat-ryhmän toteuttama näyttely Karin kasettimankka ja muita tarinoita. Yöhön asti tanssittava Club80 vie kävijät suoraan 80-luvun discon sykkeeseen, kun Dj:t Papa Maga & El Bimbo pyörittävät sähköistetyillä rumpusoundeilla ja pastellinsävyisillä sävelillä väritettyjä levyjä.

Rosenlew-museo järjestää aiemmin päivällä historiallisen jalkapallo-ottelun Herralahden kentällä, kun vastakkain asettuvat Rosenlewin urheilijat-38 sekä Porin Karhut. Kokoonpanoissa nähdään molemmista joukkueista uransa aloittaneita nimekkäitä urheilijoita ja valmentajia, muun muassa Veli-Pekka Ketola, Timo Aaltonen sekä Jarmo Manninen.

Porin taidemuseon ohjelmisto on tiukasti kiinni nykypäivässä Street Art-näyttelyn hengessä. Kansainvälistä ja suomalaista katutaidetta esittelevä näyttely tarjoaa nähtävää kaikenikäisille runouden, trikkauksen, musiikin ja katutanssin muodossa. Taidemuseolla on esillä muun muassa K65-seniorigraffitiryhmän toteuttamaa katutaidetta. Myös Veturitalleilla tapahtuu, kun nuorten toteuttaman Unia ja unelmia-katutaidetyöpajan teokset julkistetaan päivällä.

kuva Jani Kleemolan ja Paula Soinin tekemä "Pinkki hulluus" on yksi veturitalleilla julkistettavista teoksista. Kuva: Antero Saari

Kansankarnevaali 5. osassa

Viikkarin kyläjuhla on lukuisten toimijoiden yhteisponnistus, joka tarjoaa lauantaina rajoja ylittäviä taide-elämyksiä koko perheelle. Luvassa on käsi- ja taidetyöpajoja, elävää musiikkia, bussiajelua 1950-luvun linja-autolla, kasvien ja kulttuuritavaroiden vaihtotori, mopo- ja autonäyttely sekä paljon muita elämyksiä.

Kyläjuhlan iltamissa kulttuuritalo Toivon pihalla koetaan muun muassa makaaberia nukkekirurgiaa Pori International Puppetry Festivalin esittämänä, sekä päärnäis-ugrilaisen keittiön makuelämyksiä Ravintola Kuukkarin Kaipauksen tarjoamana.

Kaikkiin toimipisteisiin on ilmainen sisäänpääsy.

kuva Viikkarin kyläjuhlaa vietetään Itätullin kaupunginosassa. Kuva: Niko Juhola / Kallo Works

Hakusana