Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Porilaisten vihreä olohuone juhlii

Porilaisten vihreä olohuone juhlii

(08.05.2012 10:02 KANTT1 / päivitetty 09.05.2012 11:12 Tiilimäki Tarja)

Porin kansallinen kaupunkipuisto täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

kuva

Juhlavuosi on täynnä tapahtumia, joilla kansallinen kaupunkipuisto halutaan tuoda lähemmäs asukkaita ja paremmin tiettäväksi myös Porissa vieraileville.
Kaupunkipuiston juhlintaa liittyviä tapahtumia on yli kolmekymmentä pitkin vuotta.

Juhlavuosi näkyy muun muassa Suomi puhtaaksi päivässä -tapahtumassa, Kirjurinluodon kesäkauden avajaisissa 11. toukokuuta ja Kestävän kehityksen kesäpiknikillä, Raatihuoneen puistossa 5. kesäkuuta.

- Suomi puhtaaksi päivässä tapahtumassa porilaiset voivat konkreettisesti myös itse osallistua yhteisen kaupunkipuistonsa hoitamiseen, keräämällä roskia, toteaa kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen.

Suomi puhtaaksi päivässä järjestetään Porin Isomäen maastossa torstaina 10. toukokuuta, kello 14-18.

Merkkivuotta juhlistetaan uudella 10-vuotisjuhlailmeellä, jonka on suunnitellut porilainen mainostoimisto Vida Design Oy.
Juhlavuoden logo ei korvaa kaupunkipuiston jo olemassa olevaa logoa, vaan toimii sen rinnalla juhlavuoden ajan.

Opasteilla kaupunkipuisto tutuksi

Näkyvin uudistus ovat kaupunkipuistoon kevään aikana sijoitettavat opasteet, joita on erimuotoisia ja erikokoisia. Opasteissa on yleistä tietoa kaupunkipuistosta ja yksityiskohtaisemmin eri alueista.
Lisäksi kaupunkikuvaan ilmestyy ympyrälaattoja, jotka kiinnitetään jo olemassa oleviin opasviittoihin. Myös tärkeimpiin arvorakennuksiin tulee A4-kokoinen info-laatta.
Maastoon pystytettävät Corten-teräksiset opastaulut on suunnitellut porilainen muotoilutoimisto apDesign Oy.

Kyltit on valmistettu Porin Terästyö Oy:ssä ja Laatukilpi Oy:ssä. Opastaulujen suunnitteluun on saatu EAKR -hanketukea Satakuntaliitolta.

Kaupunkipuiston juhlavuoden järjestää Porin kaupunkisuunnittelu yhteistyössä muiden hallintokuntien, kuten puistotoimen ja kulttuuritoimen sekä muiden toimijoiden kanssa.

- Kaupunkipuiston lähitulevaisuuden tärkein painopistealue on Jokikeskuskus-hanke, jolla parannetaan jokirannan viihtyisyyttä, kertoo kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä.

Monipuolinen kokonaisuus

6. toukokuuta 2002 perustetussa Porin kansallisessa kaupunkipuistossa on kolme erilaista aluekokoisuutta: Luotojen alue, kaupunkikeskusta ja Porin metsä ja urheilukeskuksen alue.
Porin kansallisen kaupunkipuiston erikoispiirteitä ovat historiallinen puistoarkkitehtuuri, ristikkäispuistojen kokonaisuus, rakennettu kulttuuriympäristö ja mustavarisyhdyskunnat ja toisaalta kaupungin kehityksestä kertovat teollisuusympäristöt.

Alueen monimuotoisuus tekee Porin kaupunkipuistosta ainutlaatuisen koko Suomessa.

Lisätietoja Porin kansallisesta kaupunkipuistosta löytyy täältä.

Juhlavuoden ohjelma (pdf, 0.05 Mt)Hakusana