Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > SuomiAreena 2012: Yhteiskunnallisen keskustelun hyperviikko Porissa

SuomiAreena 2012: Yhteiskunnallisen keskustelun hyperviikko Porissa

(23.05.2012 09:54 KANTT1 / päivitetty 23.05.2012 13:32 Tiilimäki Tarja)

7. SuomiAreena tarjoaa lähes 100 keskustelutilaisuutta päivänpolttavista aiheista. SuomiAreenassa voi bongata kymmeniä kansaedustajia, ministereitä, piispoja, kirjailijoita ja urheilijoita.

Porin kaupungin ja MTV3:n yhteistyössä järjestämä SuomiAreenaan kerää Poriin 16.–20. heinäkuuta lähes viisisataa keskustelijaa.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Sisäasiainministeriö ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Ministeriön teemat liittyvät turvallisuuteen ja kirkko pohdiskelee synnin ja armon kysymyksiä. SuomiAreenassa puhuttavat myös muun muassa kuntakysymykset, talous, kulttuuri ja urheilu.

Kansainvälisiä vieraita

Jemeniläinen rauhannobelisti Tawakkol Karman ja libyalainen kansalaisaktivisti Farida Allaghi puhuvat naisten roolista rauhanrakentamisessa keskiviikkona 18.7., Ulkoministeriön järjestämässä keskustelussa.
Poriin saapuu vieraita myös Venäjältä, Ruotsista ja Virosta.

Kulttuurikenttää SuomiAreenassa edustavat muun muassa muusikko Paleface, kirjailijat Leena Lehtolainen ja Tuomas Kyrö, ohjaaja Markku Pölönen sekä näyttelijät Miitta Sorvali ja Maria Sid. Urheiluniminä paikalla nähdään esimerkiksi Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.
Talouden huippua edustavat muun muassa Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehn ja Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen ylijohtaja Juhana Vartiainen.

Kansalaistorilla tapahtuu

Kauppatorille ja kävelykadulle on tänä vuonna SuomiAreenan historian suurin Kansalaistori.
Kolmen päivän ajan, 18.–20. heinäkuuta, yli 40 teltassa esittelevät toimintaansa muun muassa sisä- ja ulkoministeriö, Suomalaisen Työn liitto, Apteekkariliitto, Olympiakomitea, EU-komissio, Veikkaus, Folktinget, Suomi-Venäjä-seura, Tulli ja parikymmentä muuta järjestötahoa.

Satakunnan Kansa tuo Kansalaistorille rekkatoimituksensa, joten yleisö pääsee seuraamaan läheltä miten lehteä tehdään.
Kansalaistorille rakennetaan ensimmäistä kertaa myös esiintymislava.

- Lavalla järjestäjät voivat haastella vieraitaan. Kun nämä keskustelut lasketaan mukaan SuomiAreenan viralliseen pääohjelmaan, niin keskustelujen kokonaismäärä on huimat 150, toteaa SuomiAreenan tapahtumakoordinaattori Tiina Salminen.

Paikallisia asioita

Valtakunnallisesti kiinnostavien aiheiden lisäksi SuomiAreenassa puhuttavat myös Porin Oluttehtaan alueen tulevaisuus ja tulva-asiat. Porin kulttuuriasiainkeskus järjestää tiistaina 17. heinäkuuta Repattia & Tairetta kulttuuri-iltamat Raatihuoneen puistossa.

Porin kaupunginvaltuusto kokoontuu Eetunaukiolla maanantaina 16.7. kello 18. Yleisöä houkutellaan paikanpäälle puhumaan ja äänestämään kotikaupunginsa tulevaisuudesta.

Keskustelujen lomassa SuomiAreenassa on tarjolla myös jalkapalloa, yhteislaulua protestihengessä ja kahvakuulatreeniä.

SuomiAreena keskustelut on aiempien vuosien tapaan keskitetty tiiviille alueelle keskustaan ja Etelärannan tuntumaan.

SuomiAreenan koko ohjelma löytyy: www.suomiareena.fi

Muita uutisia SuomiAreenasta

Kirkko jalkautuu SuomiAreenaan 10.4.2012

SuomiAreenassa puhetta peloista 16.4.2012

Kädenvääntöä suomenruotsalaisuudesta SuomiAreenassa 23.4.2012
Hakusana