Etusivu > Uutiset > 2012 > 05 > Vanhasta uimahallista monitaiteelliseksi taikataloksi

Vanhasta uimahallista monitaiteelliseksi taikataloksi

(25.05.2012 08:43 kanak1 / päivitetty 25.05.2012 10:50 Aaltonen Kalle)

Noita Nytenenällä on sulhanen hakusessa.

Porin vanhan uimahallin tiloihin on paraikaa rakenteilla yhteistaideprojekti. Noita Nytenenän taikatalossa yhdistetään tarinaa, kuvataidetta, musiikkia ja teatteria.

Vuonna 1993 järjestetyn seikkailu- ja toimintatapahtuman teemat vaihtelevat vuosittain. Tämän vuoden teemana ovat häät.

– Nytenenä täyttää tänä keväänä 501 vuotta. Sääntöjen mukaan noidan pitää mennä naimisiin tässä iässä. Mikäli niin ei tapahdu, menettää noita taikomis- ja lento-oikeutensa. Häneltä kuitenkin puuttuu vielä sulhanen, joten tiukille menee, toteaa taikatalon vastaava työntekijä Erja Lehtonen.

Lisäksi Lehtonen kertoo juhlakalun lähteneen Pariisiin häämessuille ja palaa Suomeen vasta talon avajaisten alla. Myös uimahallin keskeneräisten valmistelujen johdosta taikatalon avajaiset kaikelle yleisölle päätettiin siirtää lauantaille 26.5.

Avarat tilat käyttöön

Lehtosen mukaan vanhan uimahallin isot tilat ovat täynnä mahdollisuuksia ja ihanteelliset tapahtuman järjestämiselle. Lähes koko uimahallin pinta-ala on käytössä, isoa allasta ja hyppyallasta lukuun ottamatta.

Taikataloa on kulttuuritalo Annankatu 6:n lisäksi ollut rakentamassa Porin lasten- ja nuorten kuvataidekoulu, nuorten työpaja, monikulttuurikeskus, lasten- ja nuorten kuvataidekoulu, Tyrvään käsi- ja taideteollinen oppilaitos sekä yksittäisiä nuoria, lapsia ja taiteilijoita.

Noidan häävastaanotolle on viime vuosien tapaan odotettavissa parisen tuhatta kävijää.

Taikatalon muut aukioloajat löytyvät täältä.

kuva Naisten suihkutilat muuntautuivat Noita Nytenenän häävastaanottotiloiksi. Kuva: Antero Saari

Hakusana