Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Ei vastuuvapautta perusturvajohtajille

Ei vastuuvapautta perusturvajohtajille

(11.06.2012 21:52 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 11.06.2012 21:52 Kyhä-Mantere Anna)

Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan maanantaina vuoden 2011 tilinpäätöksen.

Samassa yhteydessä valtuusto myönsi tarkastuslautakunnan ehdotuksen mukaisesti vastuuvapauden kaupungin hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille, lukuun ottamatta apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosta, perusturvajohtaja Terttu Nordmania, palvelujohtaja Esko Karraa ja eronnutta kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtaja Matti Kukolaa. Tämä äänestysten jälkeen siten, että 69 valtuuetettua oli ehdotuksen puolesta, 13 sitä vastaan, 3 äänesti tyhjää ja 1 oli poissa.

Kysymys vastuuvapauden myöntämisestä perusturvajohdolle herätti vilkasta keskustelua valtuustosalissa maanantaina. Sosiaalidemokraatit, kokoomus ja keskusta kannattivat tarkastuslautakunnan ehdotusta sellaisenaan. Perussuomalaiset kannatti ehdotusta sillä erotuksella, että vastuuvapautta ei olisi myönnetty neljän perusturvajohtajan lisäksi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle. Vasemmistoliitto olisi myöntänyt vastuuvapauden kaikille. Vihreät ei ryhmänä halunnut ottaa ehdotukseen kantaa.

Koska päätös vastuuvapauden myöntämisestä ei ulottunut kaikkiin osapuoliin, kehottaa kaupunginvaltuusto nyt kaupunginhallitusta johtamaan selvitystä, ovatko edellä luetut perusturvan viranhaltijat rikkoneet lakia tai virkavelvollisuuksiaan ja samalla aiheuttaneet kaupungille vahinkoa, sekä tarvittaessa ryhtymään asianmukaisiin toimenpiteisiin.

Perusturvan tulosalueiden yhteenlaskettu ylitys alkuperäiseen talousarvioon verrattuna oli 16,5 miljoonaa euroa.


Hakusana