Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Eläimet palaavat kesälaitumille

Eläimet palaavat kesälaitumille

(12.06.2012 08:27 KANTT1 / päivitetty 13.06.2012 09:23 Tiilimäki Tarja)

Tänä kesänä Kirjurinluodossa käyskentelee myös alpakoita.

Laamansukuisia alpakoita voi ihastelle Kirjurinluodontien aitauksessa tiistaista 12.6., aina syksyyn saakka. Jazzien ajan alpakat huilaavat kotitilalla Harjavallassa.

kuva Uusi laidun ensialkuun ihmetytti alpakoita, mutta ruoho uudessa paikassa maistui kaikesta huolimatta. Kuva: Tarja Tiilimäki

Kirjuriluodon lintuaitauksen peruskunnostus on valmistumassa. Lähipäivinä sinne muuttavat fasaanit ja kanat. Riikinkukkojen muutto ajoittuu juhannusviikolle. Kilit ovat jo omassa aitauksessaan, jonne on rakennettu niitä varten silta.

Määkijöitä lähiöihin

Suomenlampaat palaavat lähiöihin niitynhoitohommiinsa juhannusviikolla. Pihlavan terveyskeskuksen viereisen puistikon aitaukseen lampaat tuodaan maanantaina 18. kesäkuuta kello 12.

Keskiviikkona 20. kesäkuuta lampaat ilmestyvät Harmaalinnantien aitaukseen kello 12 ja Pormestarinluodon Messukadun laitumelle kello 14.

Kohtaamispaikkoja asukkaille

Laiduntaminen on osa Porin puistojen palveluiden kehittämistä. Tavoitteena on, että muutamassa vuodessa alueille muodostuisi oma laidunniittykasvusto.

- Laitumet eläimineen elävöittävät maisemaa. Samalle ne voisivat toimia myös lähiasukkaiden uudenlaisina kohtaamispaikkoina, toteaa viherhoitopäällikkö Veijo Marin.

Lampaita, kilejä ja alpakoita saa ruokkia niittyaitausten vierustoilla kasvavalla heinällä. Muuta ruokaa niille ei saa antaa. Kirjurinluodon lintuaitauksen asukkaiden omatoiminen ruokkiminen ei myöskään ole luvallista.

Eläimet palaavat kotitiloilleen ja talvehtimissuojiinsa elo- syyskuussa, kun yöt kylmenevät.

Lisää valokuvia alpakoista löytyy Porin ikkunan kuvakansiosta.


Hakusana