Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Jätelautakunta aloittaa toimintansa

Jätelautakunta aloittaa toimintansa

(20.06.2012 08:24 kanrt1 / päivitetty 20.06.2012 08:24 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Porin kaupunkiin on perustettu toukokuussa jätelautakunta jätehuollon viranomaistehtävien hoitamista varten.

Lautakunta hoitaa kunnalle jätelain mukaan kuuluvia viranomaistehtäviä, kuten jätehuoltomääräysten hyväksymisen ja jätetaksasta päättämisen. Lautakunta vastaa valtuustossa hyväksyttävän jätepoliittisen ohjelman valmistelusta ja sen toteutumisen seuraamisesta sekä jätteenkuljetusrekisterin ylläpidosta.

Aiemmin viranomaistehtävät olivat jaettuina ympäristölautakunnalle ja Porin Jätehuollon johtokunnalle. Uudistuneen jätelain myötä kaupungin tuli nimetä jätehuollon viranomaistehtävistä vastaava toimielin. Porin kaupunginhallitus esitti jätehuollon yhteistyökunnille (Harjavalta, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen ja Ulvila) sekä Eurajoen kunnalle yhteisen jätelautakunnan muodostamista siten, että Pori toimisi vastuukuntana.

Tavoitteena on, että yhteisen lautakunnan toiminta alkaisi vuoden 2013 alussa. Yhteistyötä esitettiin myös jätehuollon järjestämistehtävissä, kuten vaarallisten jätteiden vastaanottopalveluiden järjestämisessä ja hyötyjätepisteiden hoidossa. Näissä tehtävissä laajempi yhteistyö voisi alkaa vuoden 2014 alussa, ja järjestämistehtävistä vastaisi Porin Jätehuolto, liikelaitos.

Jätelautakunnan puheenjohtajana toimii Päivi Kolehmainen ja varapuheenjohtajana Sanna Grönmark. Muut jäsenet ovat Simo Järvinen, Antti Linnainmaa, Pirjo Mäki, Pekka Niemelä ja Aki Nummelin. Lautakunnan esittelijänä toimii jätehuollon suunnittelija Tarja Räikkönen. Toimikausi kestää vuoden 2012 loppuun. Jätelautakunta kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina 19. kesäkuuta.

Jätelautakunnan perustaminen ei aiheuta välittömiä muutoksia asukkaiden jätehuoltoon. Syksyn aikana jätehuoltomääräykset tulevat päivitettäviksi. Vuoden 2013 alussa käynnistyy jätepoliittisen ohjelman laatiminen. Sen tavoitteena on muun muassa laatia suuntaviivat alueen jätehuollon kehittämiselle.


Hakusana