Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Karjarantalainen, vaikuta kotialueesi kehittämiseen!

Karjarantalainen, vaikuta kotialueesi kehittämiseen!

(08.06.2012 12:17 kansk1 / päivitetty 08.06.2012 12:23 Seppä Kristiina)

Karjarantaa kehittävä SURE-hanke kutsuu alueen asukkaita keskustelemaan ja isännöi kansainvälistä työpajatapaamista.

Maanantaina 11.6. kello 17.00 hanke kutsuu kaikki Karjarannan asukkaat ja alueella toimijoiden edustajat yleisötilaisuuteen Lounasravintola WORK Soppaan.

Yleisötilaisuuden ohjelma löytyy täältä.

SURE-hanke on edennyt viimeiseen vaiheeseen

SURE-verkostossa yhdeksän keskisuurta eurooppalaiskaupunkia jakaa kokemuksiaan ja auttavat siten toisiaan kaupunkialueiden kehityksessä. Porin kohdealue on Karjarannan kaupunginosa. Hankkeessa kuullaan myös alueen asukkaista ja paikallisia toimijoita.

– Karjaranta ei ole heikko lähiö, toisin kuin monet muut hankkeen kaupunginosat. Se on kuitenkin mielenkiintoinen kohde. Kaupunkialue on leviämässä länteen. Lisäksi Karjarannassa yhdistyy teollisuus ja asuminen, kertoo kaavoitusarkkitehti Daniel Nagy.

kuva Kuva: Antero Saari

Pori kansainvälisen työpajatapaamisen isäntänä

Porin kaupunki isännöi 13.–15.6. SURE-verkoston kansainvälistä työpajatapaamista. Tapahtumaan odotetaan kahdeksasta eri Euroopan maasta noin 30 osanottajaa.

Vierailun aikana partnerikaupunkien edustajille esitellään Porin kohdealuetta, kerätään mielipiteitä suunnitelluista toimenpiteistä ja käsitellään loppuvuoden hankeohjelmaa.

– Toistaiseksi mitään konkreettista ei ole tehty. Luomme asukkaiden, toimijoiden ja partnerikaupunkien kanssa toimenpide-ehdotuksia, joita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esille on noussut esimerkiksi yhteisöllisyyden kaipuu sekä toive saada katutasolle asuntojen lisäksi kauppoja, Nagy sanoo.

Porin kaupunki osallistuu vuosina 2009–2013 Euroopan aluekehitysrahaston Urbact II-ohjelman temaattisten verkostojen toimintaan. SURE-verkoston vetäjä on Porin unkarilainen ystävyyskaupunki Eger.Hakusana