Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Kokemäenjoen pohjoisrannalla korjaustarve

Kokemäenjoen pohjoisrannalla korjaustarve

(21.06.2012 11:56 kanrt1 / päivitetty 21.06.2012 11:58 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Kokemäenjoen pohjoisrannalla Kanavakadulta ylävirralle on ilmennyt kiireellinen rantatörmän korjaustarve.

Joki on rappeuttanut luonnonmukaisesti rantatörmää, minkä vuoksi törmä on korjattava tämän vuoden aikana. Korjaus tehdään, jotta rantatörmä ei sortuisi enempää.

- Jos rantatörmää ei korjata nyt, alkaa pato seuraavaksi valua jokeen, kertoo tulvasuojeluhankkeen projektipäällikkö Pekka Vuola.

Ongelma havaittiin keväällä tehdyn patojen kausitarkkailun yhteydessä. Kohde korjataan tekemällä eroosiosuoja louheesta rantatörmää vasten noin 150 metrin matkalla. Varsinaista leveää alatasannetta ei tehdä, koska padosta katsottuna mantereen puolella on huoltotie. Korjaus pystytään tekemään huoltotieltä ja padon harjalta.

Tapani-myrskyn vaurioittamien tulvapatojen korjaustyöt Isojoenrannalla valmistuvat 2-3 viikon kuluttua. Ensin alueelle tehdään joen puolelle alatasanne, jolta varsinainen liuskan korjaus tehdään. Työt ovat olleet käynnissä noin kolme viikkoa.

Muita kaupungin itse korjaamia Tapani-myrskyn vaurioittamia patoalueita ovat Lukkarinsannan varavedenottamon seutu sekä alue Lautalantien ja Kuhakujan välillä Kalaholmassa. Korjaustyö on pienempi kuin Isojoenrannalla, koska alatasanne tehtiin ensiapukorjausten yhteydessä vuonna 2009. Näiden alueiden korjaus aloitetaan, kun muut korjaukset ovat valmiita. Kiinteistökatselmukset on pääosin tehty.

Porin kaupunki on kaikkien korjaustöiden päätoteuttaja.


Hakusana