Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Koulutuksen merkityksestä SuomiAreenassa

Koulutuksen merkityksestä SuomiAreenassa

(25.06.2012 13:57 kanrt1 / päivitetty 25.06.2012 13:57 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Vajaan kuukauden päästä alkavassa SuomiAreenassa keskustellaan myös koulutuksesta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan sekä alueiden kehittymiseen.

Keskiviikkona 18. heinäkuuta kello 10.30 puhutaan siitä, pärjääkö alue ilman korkeakoulua keskustelussa Alue ilman korkeakoulua, alueen tuho?

Yksi tilaisuuden keskustelijoista on opiskelijakunta SAMMAKON hallituksen puheenjohtaja Sini Myllykoski.Myllykosken mukaan on erittäin tärkeää, että korkeakoulu säilyy nyt ja tulevaisuudessa Satakunnan alueella.

- Satakunta ei pärjää ilman korkeakoulua, sillä yritys- ja työelämä tarvitsee korkeasti koulutettuja työntekijöitä. Täällä tarvitaan esimerkiksi meriteollisuuteen valmistavaa alaa, koska Rauma ja Pori ovat satamakaupunkeja, summaa Myllykoski.

Myllykosken mielestä korkeakoulun säilyttäminen Satakunnassa on tärkeää myös väestöllisesti. Ne, jotka opiskelevat Satakunnassa, jäävät mitä todennäköisimmin tänne myös töihin ja asumaan.

Myllykosken lisäksi korkeakoulujen merkitystä alueelle pohtivat Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, Satakunnan Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja Juha Kämäri, Rauman tuleva kaupunginjohtaja Kari Koski, Tampereen yliopiston vararehtori Harri Melin, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen ja Satmatic Oy:n toimitusjohtaja Simo Puustelli. Tilaisuuden juontaa Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimus- ja innovaatiojohtaja Matti Lähdeniemi.

Toinen koulutuspainotteinen keskustelu käydään päivää aiemmin tiistaina 17. heinäkuuta. Tilaisuudessa Kristallipallo hukassa? Miten ihmeessä ammatillinen aikuiskoulutus ennakoi yhteiskunnan muutosta? ruoditaan ammatillisen aikuiskoulutuksen asemaa. Mukana asiaa pohtimassa ovat opetusministeri Jukka Gustafsson, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola, EK:n johtaja Pentti Mäkinen ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultz. Keskustelun juontaa Satakunnan Kansan päätoimittaja Olli-Pekka Behm.

Molemmat keskustelutilaisuudet pidetään Puuvillan puistossa.


Hakusana