Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Liinaharjan vanhainkodin sisäilman laatu parani

Liinaharjan vanhainkodin sisäilman laatu parani

(05.06.2012 09:18 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 05.06.2012 13:38 Kyhä-Mantere Anna)

Vanhainkodin sisäilman laatua selvittävissä jatkotutkimuksissa on käynyt ilmi, että tehdyt korjaukset ovat vähentäneet poikkeuksellisten mikrobien määrää sisäilmassa.

Porin kaupungin Tekninen palvelukeskus teetti huhtikuussa Liinaharjan vanhainkodissa sisäilman laatua selvittävän seurantatutkimuksen.
Tutkimuksen avulla arvioitiin talvella tehtyjen korjaustoimenpiteiden vaikutuksia rakennuksen sisäilman laatuun.
Sisäilmanäytteitä otettiin yhteensä kahdeksan kappaletta ja niitä verrattiin ulkoilmasta otettuun näytteeseen.

Vaikka tehdyt korjaukset vähensivät poikkeuksellisten mikrobien määrää sisäilmassa, oli tutkimusnäytteistä kolme edelleen lievästi poikkeavia. Tämän vuoksi jatkotoimenpiteisiin sisäilman parantamiseksi edelleen ryhdytään välittömästi.

Aluksi korjataan rakennuksen salaojitus ja henkilökunnan wc-tilat, jotka seurantatutkimuksen mukaan ovat lievästi vaurioituneita. Sisäilman laatua parannetaan lisäämällä kanslioihin korvausilmasäleiköt ja asentamalla auloihin jäähdytyslaitteet.
Asukashuoneiden olosuhteita parannetaan ikkunoiden yläpuolelle asennettavilla aurinkosuojasäleiköillä, joilla pyritään laskemaan tilojen huonelämpötiloja etenkin kesäaikaan.

– Toivomme, että nyt suunnitellut toimenpiteet parantavat henkilökunnan terveyttä ja hyvinvointia työpaikalla, koska vanhainkodin sairaslomasijaisten kustannukset vuodessa ovat huomattavat. Niihin verrattuna suunniteltujen korjausten kustannuksia voidaan pitää pieninä, sanoo vanhuspalveluiden päällikkö Katriina Virtanen.

Alun perin Liinaharjan vanhainkodin sisäilmassa todettiin kosteusvaurioon viittaavia mikrobeja helmikuussa. Tulosten perusteella vanhainkodissa ryhdyttiin välittömiin toimenpiteisiin sisäilman laadun parantamiseksi. Ilmanvaihtokoneita korjattiin, tiloja alipaineistettiin ja vaurioituneita rakennusosia korjattiin.Hakusana