Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Neljässä päivässä Kivikaudelta kaupunkiin

Neljässä päivässä Kivikaudelta kaupunkiin

(11.06.2012 13:41 MUSJK1 / päivitetty 11.06.2012 13:45 Jaakkola Kirsi)

Satakunnan Museon ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston lasten kesäleirillä 05.06.–08.06.2012 tutustuttiin Satakunnan ja Porin historiaan kivikaudelta lähes nykypäivään. Leiri yhdistää kulttuuriperinnön ja visuaalisen kulttuurin elämyksellisesti oman tekemisen ja kokemisen kautta.

9–12-vuotiaille järjestetty nelipäiväinen kesäleiri tarjosi osanottajille muun muassa työpajoja, retkeilyä ja pihaleikkejä. Leiri pidettiin Satakunnan Museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa. Lisäksi Esihistoriallisella retkellä käytiin tarkastamassa Rauman Sammallahdenmäen komeat pronssikautiset kiviröykkiöt ja sukellettiin Euran Nauravan lohikäärmeen mielenkiintoiseen maailmaan.

Leirin monissa työpajoissa jokainen lapsi sai valmistaa itselleen esimerkiksi rautakauden mallin mukaisen miekan ja kilven puusta. Leirillä ehdittiin myös leikkiä vanhoja pihaleikkejä ja järjestettiin leikkimieliset pihaturnajaiset. Turnajaisissa leiriläiset jaettiin kolmeen joukkueeseen ja kisailtiin leikkimielisesti muun muassa perunajuoksussa, köydenvedossa sekä tasapainoilussa. Perjantaina Porin kaupungin historia ja nykypäivä tulivat tutuksi kaupunkisuunnistuksella. Tämän jälkeen leirillä maisteltiin myös herkullisia satakuntalaisia herkkuja, kuten kakkoa, silakkamolloja, flatkutettuja kurkkuja ja tietysti lonkaa!

Katso video turnajaispäivästä!

Kivikaudelta kaupunkiin -leirejä järjestävät vuosittain yhteistyössä Satakunnan Museo ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto. Leirejä on tänäkin vuonna kaksi ja toinen nelipäiväinen leiriviikko alkaa tiistaina 12.06.2012 ja kestää perjantaihin 15.06.2012 saakka.


Hakusana