Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Porin pyöräilyreitit talteen

Porin pyöräilyreitit talteen

(28.06.2012 09:06 kanak1 / päivitetty 29.06.2012 09:30 Aaltonen Kalle)

Uusi teknologiaratkaisu tarjoaa ensimmäisenä Suomessa lisävaihteen Porin seudun pyöräilylle.

Porin seudun kunnat ja Prizztech Oy:n Jokapaikan tietotekniikan klusteriohjelma käynnistivät vuosi sitten selvitystyön siitä, miten uusia teknologiaratkaisuja olisi mahdollista hyödyntää pyöräilykulttuurin ja -harrastamisen edistämisessä. Suunnittelutyön lopputuloksena syntyi verkkopalvelu SataSykkeli ja matkapuhelimella käytettävä sovellus MobiiliSykkeli.

– SataSykkeli on karttapalvelu, johon on määritelty noin 50 uutta Porin seudun yhdeksän kunnan alueella kulkevaa pyöräilyreittiä. Osa uusista pyöräilyreiteistä on suunniteltu erityisesti perheille ja osa kulttuurin, luonnon tai kuntopyöräilyn ystäville, kertoo kehittämispäällikkö Mikko Puputti Prizztech Oy:stä.

Palvelun käyttäjä voi vapaasti valita haluamansa reitin joko reittityypin, pituuden tai kunnan perusteella ja tulostaa valitsemansa reittikartan paperille. SataSykkeli löytyy Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn sivuilta ja se on käyttäjilleen ilmainen.

– MobiiliSykkeli on taas matkapuhelimessa toimivia sovellus SataSykkelistä. Sovellus on Suomen ensimmäinen matkapuhelimella käytettävä pyöräilyreittisovellus, joka sisältää valmiiksi suunnitellut pyöräilyreitit ja GPS paikannuksen, Puputti jatkaa.

SataSykkeli ja MobiiliSykkeli ovat kaikkien käytettävissä torstaista 28.6.2012 alkaen. Palveluiden teknisestä toteutuksesta on vastannut Esri Finland Oy.

www.maisa.fi/satasykkeli


Hakusana