Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Salaatit hyvälaatuisia Porin seudulla

Salaatit hyvälaatuisia Porin seudulla

(21.06.2012 12:37 KANTT1 / päivitetty 21.06.2012 12:38 Tiilimäki Tarja)

Salaattinäytteistä lähes 80 % on mikrobiologiselta laadultaan hyviä.

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen terveysvalvonnan tutkimista 68 näytteestä 53 oli laadultaan hyviä. Näytteistä neljä oli tyydyttävää ja välttäviä seitsemän. Joukossa oli myös neljä laadultaan huonoa.

Näytteitä otettiin isojen eli yli 50 asiakaspaikkaisten lounas- ja pizzaravintoloiden tuore- ja ruokasalaateista sekä raasteista. Myös ravintolan itsensä valmistamista salaatinkastikkeista otettiin näytteitä.

Huonolaatuisista salaatti- ja raastenäytteistä todettiin joko kohonneita Bacillus cereus– tai Staphylococcus Aureus –bakteeripitoisuuksia, kokonaisbakteerimääriä tai homeiden ja hiivojen määriä. Listeria monocytogenes–bakteeria oli yhdessä näytteessä, mutta määrä ei ylittänyt raja-arvoa.
Yersinia Enterocolitica-
tai Yersinia Pseudotuberculosisbakteeria ei ollut yhdessäkään analysoidussa näytteessä.

Tarkastuksien yhteydessä ravintolat saivat opastusta elintarvikkeiden käsittelyhygieniasta ja oikeista säilytys- ja tarjoilulämpötiloista.

Lisätietoa tutkimustuloksista löytyy täältä


Hakusana