Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > SuomiAreena jalkautuu Reposaareen

SuomiAreena jalkautuu Reposaareen

(27.06.2012 08:55 kanrt1 / päivitetty 16.07.2012 10:31 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Räpsöössä pureudutaan tällä kertaa kulttuuriympäristön suojeluun ja merenkulkuun.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin tiistaina 17. heinäkuuta Sulo A. Savon kotipiha, osoitteessa Kirkkokatu 5, on ääriään myöden täynnä ihmisiä. Ennen varsinaisia keskusteluja yleisöllä on mahdollisuus osallistua Reposaari-kävelyyn. Opastettu kierros starttaa Reposaaren kirkolta kello 14.

Suojelun hyödyistä ja haitoista

Kulttuuriympäristöltään arvokkaaseen Reposaareen tutustumisen jälkeen on luontevaa syventyä keskusteluun, jossa haetaan vastauksia siihen, onko suojelu itse asiassa kehityksen este.

Aihetta pohtivat asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, osastonjohtaja Mikko Härö Museovirastosta ja rakennustutkija Liisa Nummelin Satakunnan Museosta. Paikalla on myös Ulvilan kylä- ja markkinointikoordinaattori Eija Kannisto. Tilaisuuden juontaa professori Maunu Häyrynen Turun yliopiston Porin yksiköstä.

Suojelukeskustelu alkaa kello 15.45.

Suomen merenkulku puntarissa

Reposaaren SuomiAreena-päivän päättää keskustelu, jossa tähyillään suomalaisen merenkulun horisonttiin, että näkyykö siellä mitään.

Aiheesta keskustelee joukko alan asiantuntijoita. Varustamon näkökulmaa edustaa Containerships Ltd hallituksen puheenjohtaja Kimmo Nordström. Porin kaupungin teknisen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen juontamassa keskustelussa Luotsiliitosta on mukana puheenjohtaja Antti Rautava. Lisäksi asiaa pohtivat Metsä-Groupin logistiikkajohtaja Kari Lundell ja Suomen Satamaliitosta apulaisjohtaja Kirsti Tarnanen-Sariola.

Merenkulkukeskustelu alkaa kello 16.45. Yleisölle tarjotaan kahvit keskustelujen välissä. Tilaisuudet järjestävät Satakunnan Museo ja Reposaariyhdistys.

kuva Pieni sadekaan ei haitannut SuomiAreena tilaisuudessa Reposaaressa viime kesänä. Kuva: Jan Blomberg

Kyydillä Reposaareen

Reposaaren SuomiAreenaan voi matkata omin neuvoin, mutta saarelle järjestetään myös maksuton bussikuljetus keskustasta, Liisantorilta, kello 13.

Varmistaakseen kyydin pitää ilmoittautua ennakkoon, joka sähköpostilla suomiareena@pori.fi tai puhelimitse 044 701 1035.

Paluumatkaa varten kyytiläisille jaetaan paluulippu, jonka voi käyttää Porin Linjojen sopivaksi katsomallaan vuorolla Reposaaresta keskustaan.

Teksti: Tarja Tiilimäki

SuomiAreenan koko ohjelma löytyy osoitteesta www.suomiareena.fi

SuomiAreena on myös Facebookissa.


Hakusana