Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > SuomiAreena jälleen ympäri Satakuntaa

SuomiAreena jälleen ympäri Satakuntaa

(13.06.2012 13:46 kanrt1 / päivitetty 09.07.2012 13:35 Rinta-Kauhajärvi Taina)

SuomiAreena rantautuu tänäkin vuonna maakuntaan tehden vierailut Eurassa, Pomarkussa, Eurajoella ja Harjavallassa.

Maakuntavisiitit alkavat lauantaina 14. heinäkuuta Eurasta, jossa keskustellaan lähiruuasta ja vesistöjen kunnosta.

Lähiruuasta ovat keskustelemassa muun muassa keittiömestari Markus Maulavirta, asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru sekä Pyhäjärvi-instituutin toiminnanjohtaja Teija Kirkkala. Kirkkalan mukaan Satakunnassa asiat ovat lähiruuan suhteen hyvin, sillä maakunnasta saa kaikenlaista lähiruokaa lihasta kasviksiin.

- Yksi keskeinen asia on, että ruoka tuotettaisiin lähellä aina alkutuotannosta lautaselle saakka. Tällöin tuetaan paikallista elinkeinoelämääkin, Kirkkala painottaa.

Kirkkala on sitä mieltä, että isot kauppaketjut ovat avainasemassa lähiruuan syönnin edistämisessä. Kun tuotteet ovat kauppojen hyllyillä, ihmiset myös löytävät ne paremmin.

Kuntauudistuksesta Pomarkussa

Maanantaina 16. heinäkuuta SuomiAreena suuntaa Pomarkun Koskenrantaan, jossa muun muassa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Pomarkun kunnanjohtaja Eero Mattsson pohtivat lähidemokratiaa ja kuntarakenneuudistusta. Mattssonin mukaan uudistuksen keskeisin haaste on juuri lähidemokratian kehittäminen.

- Jos ja kun isompia kuntia syntyy, pitäisi silloin pystyä turvaamaan myös asukkaiden vaikuttamismahdollisuudet, Mattsson kertoo.

Kunnanjohtaja toivoo, että keskustelua tulisi seuraamaan mahdollisimman moni, sillä kuntauudistuksessa tapahtuu isoja, jokaista koskettavia muutoksia lähivuosina.

Teollisuutta ja ydinjätettä

Tiistaina 17.heinäkuuta SuomiAreena piipahtaa vielä Harjavallassa ja Olkiluodossa Eurajoella. Harjavallassa keskustellaan muun muassa ympäristöministeri Ville Niinistön voimin siitä, mikä on Suomen viennin tila ja tarvitaanko Suomessa vielä teollisuutta.

Olkiluodossa keskustelunaiheena on ydinjätteen loppusijoituspaikka. Keskustelussa ”Ydinjätettä ONKALOon – luotatko loppusijoitukseen?” asiaa pohtivat muun muassa Posiva Oy:n toimitusjohtaja Reijo Sundell ja Eurajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vesa Jalonen.

Kaikkiin maakunnassa tapahtuviin SuomiAreena-tilaisuuksiin järjestetään ilmainen kuljetus Porista Liisantorilta. Olkiluotoon on bussikuljetus myös Luvialta, Eurajoelta ja Raumalta. Olkiluodon tilaisuuteen on ilmoittauduttava, sillä paikalle ei voi saapua omalla autolla. Ilmoittautumiset 13.7 mennessä: helena.urpulahti@posiva.fi, puh. 02 8372 3714.

Muiden tapahtumien kuljetuksiin voi ilmoittautua joko sähköpostilla suomiareena@pori.fi tai puhelimella 044 701 1035.

Tarkemmat tiedot keskusteluista löytyvät SuomiAreenan sivuilta.


Hakusana