Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Piknik-tapahtumasta potkua SuomiAreenaan

Piknik-tapahtumasta potkua SuomiAreenaan

(19.06.2012 09:56 KANTT1 / päivitetty 12.07.2012 09:09 Tiilimäki Tarja)

Tairetta & Repattia -tapahtumassa on nähtävää ja kuultavaa kaikille.

Porin kulttuuriasinkeskuksen Raatihuoneen puistossa tiistaina 17. heinäkuuta järjestemässä tapahtumallisessa piknik-konsertissa, musisoinnin ja muiden esitysten lomassa, puhutaan muun muassa taiteen opetuksen mykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

- Taideopetuksen alasajo ja korkeakoulupainotteisuus ovat teemoja, joista ainakin haluan virittää keskustelua, toteaa debatin vetäjä toiminnanjohtaja Päivi Setälä, Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkostosta.

Pinttyneille käsityksille huutia

Pitkänlinjan kulttuurivaikuttajaa kismittää erityisesti yhä vahvassa istuvat ummehtuneet ja kapea-alaiset käsitykset taiteen tekemisestä ja kulttuurikentästä ylipäätään.

- Edelleen on suuri joukko esimerkiksi päättäjiä, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä mitä taidekentällä tapahtuu, ja miten monella eri yhteiskunnan sektorilla taiteilijat jo nyt toimivat. Puhumattakaan siitä miten laaja-alaisesti heidän osaamistaan voitaisiin edelleen hyödyntää.

Setälä mainitsee esimerkkeinä Taitelijat koulussa –hankkeen ja Taidedosetti-projektin, joissa eri alojen taitelijat ovat toimineet kouluissa, päiväkodeissa ja hoitolaitoksissa.

- Näistä on saatu pelkästään hyviä kokemuksia. Projektit ovat poikineet jopa uusia töitä taiteilijoille.

Sanailua ja soitantaa

Tairetta & Repattia –tapahtumassa, joka alkaa kello 19, syntyy varmasti reipashenkistä keskustelua, kun näkemyksiään pääsevät esittämään kasvatustieteiden emeritusprofessori Kari Uusikylä ja perussuomalaisten kansaedustaja Kike Elomaa sekä performanssitaiteilija Aapo Korkeaoja, joka toimii Kankaanpään taidekoulun esitystaiteen vastaavana opettajana.

kuva Mari Rantasila sekä laulaa että manifestoi SuomiAreenan Rebattia & Tairetta –iltamissa.

Tilaisuuden musiikkipuolesta huolehtivat porilaislähtöinen näyttelijä, muusikko ja elokuvaohjaaja Mari Rantasila ja kitaristit Markku Kanerva ja Risto Tolppanen.
Poriräpin mainetta pitävät yllä Mustahattuiset Herrasmiehet. Näyttelijät Teemu Niemelä ja Vesa Haltsonen laittavat puolestaan omalla jäljittelemättömällä tyylillään vipinää punttiin. Taikaa ja magiikkaa loihtii Pomarkku Magic Group.

Järjestäjät muistuttavat, että yleisö voi varustautua tapahtumaan omin piknik-eväin.

Niemelä&Haltsonen duo, harmonikkataitaja Roosa Halmeella vahvistettuna, esiintyy myös rillumarei-tunnelmissa SuomiAreenan päätöspäivänä perjantaina 20. heinäkuuta, Eetunaukion lavalla kello 15.30.

Mikäli poliittinen laululyriikka kiinnostaa, niin tätä herkkua on tarjolla torstaina 19. heinäkuuta lauluillassa, teemalla Haistakaa p**ka koko valtiovalta. Rotestihenkeä nostattavat Punatähdet ja Mikko Alatalo Opiskelijatalo Saikussa kello 20.30 ja 22.

Koko SoumiAreena ohjelma löytyy osoitteesta www.suomiareena.fi .

SuomiAreena on myös facebookissa.


Hakusana