Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Vapaat tontit sähköistyvät

Vapaat tontit sähköistyvät

(11.06.2012 09:50 kansk1 / päivitetty 11.06.2012 09:50 Seppä Kristiina)

Porin kaupungin luovutettavat tontit siirtyvät asteittain sähköiseen tonttien esittelypalvelu eTonttiin.

Helppokäyttöisessä karttapalvelussa tontinhakija näkee kaupungin tonttitarjonnan reaaliajassa. Palvelussa voi myös vaihtaa karttapohjia asema- ja yleiskaavan sekä opaskartan välillä.

Palvelu esittelee vapaiden tonttien olennaiset tiedot, kuten kiinteistötunnuksen, pinta-alan, rakennusoikeuden, kauppahinnan, vuosivuokran ja rakentamisohjeet.

Tällä hetkellä palvelussa ovat esillä omakotitontit. Tulevaisuudessa eTonttiin lisätään myös kaupungin muu tonttitarjonta sekä mahdollistetaan tontin varaaminen järjestelmän kautta. Palvelua tullaan kehittämään asiakkaiden ja asiakaspalvelun palautteen pohjalta. Jatkossa järjestelmään voidaan lisätä myös lähipalvelut, kuten koulut ja päiväkodit.

– Tiedot luovutettavista tonteista ovat nyt kootusti esillä yhdessä paikassa ja kartan avulla tonttitarjonta on helpompi hahmottaa. Toinen versio järjestelmästä, jossa tontin voi varata sähköisesti, saadaan käyttöön toivottavasti syksyn aikana, kertoo teknisen palvelukeskuksen suunnittelija Jone Puputti.

Tonttipalvelu löytyy Porin kaupungin karttapalvelusta osoitteesta http://kartta.pori.fi/etontti. Tällä hetkellä tontinhakija löytää tiedot luovutettavista ja vapaista tonteista edelleen myös vapaat tontit -sivulla.

Järjestelmässä on tällä hetkellä 114 omakotitonttia, joita voi hakea 14.6. asti.


Hakusana