Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Veneilyasiat päällimmäisenä Reposaaren yleisötilaisuudessa

Veneilyasiat päällimmäisenä Reposaaren yleisötilaisuudessa

(05.06.2012 15:10 kanrt1 / päivitetty 05.06.2012 15:10 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Porin kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet pitävät pintansa, sillä 4. kesäkuuta pidettyyn Reposaaren yleisötilaisuuteen saapui paikalle noin 190 henkeä.

Reposaaren yleisötilaisuudessa eniten keskustelua herättivät veneilyyn ja vesistöihin liittyvät asiat. Reposaarelaiset toivoivat parannuksia ennen kaikkea väylien, merimerkkien ja laiturien kunnostamiseen sekä venesatamien ruoppaamiseen.

- Merkkejä uusitaan vähitellen, muutama vuodessa. Kun merkkejä uusitaan, niitä myös suurennetaan, kertoi Teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi.

Kotiniemi oli pahoillaan siitä, että kaupungilla ei tällä hetkellä ole varoja vesistöjen ja laitureiden kunnostamiseen.

- Niillä, joilla on varaa veneillä, on myös varmasti varaa maksaa tuplamaksu laituripaikasta, totesi reposaarelainen Vesa Vainio.

Muut reposaarelaiset suhtautuivatkin myötämielisesti ajatukseen laiturimaksujen korotuksesta, mikäli niiden avulla saataisiin jotain konkreettista aikaan. Koska veneilyaiheisia kysymyksiä syntyi paljon, ehdotti tilaisuuden puheenjohtajana toiminut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) yhteistä kahvihetkeä reposaarelaisten yhdistysten ja teknisen palvelukeskuksen kesken. Tällöin päättäjät ja yhdistykset voisivat kokoontua yhdessä pohtimaan pidemmän ajan suunnitelmaa alueen kunnostamiselle.

Veneilyasioiden lisäksi kysymyksiä herättivät rantaviivoilla säilytettävät alukset, kuten vanha troolari ja Etelärannasta Reposaareen hinattu Lautta.

- Lautta pysyy Reposaaressa, koska se maksaa rannassa vuokransa. Troolari sen sijaan poistetaan rannasta sitten, kun sen poistamiseen löytyy rahaa, vakuutti Kotiniemi.

Tilaisuudessa Reposaari-yhdistys esitti huolensa Linnakepuistosta, jonka rakennukset ovat homeessa. Yhdistyksen mukaan koululaiset eivät voi tutustua korsuihin homeen vuoksi. Kukaan kaupungin virkamiehistä ei uskaltanut luvata Linnakepuistoon parannuksia lähivuosina. Myös Reposaaren koulun ja maalaaminen siirtyy ainakin ensi vuoteen.

Vihreää valoa näytettiin kuitenkin uuden uimarannan hoitamiseen.

- Kaupunki ylläpitää Reposaaressa yhtä uimarantaa ja voi alkaa hoitaa uutta, jos reposaarelaiset niin haluavat, sanoi vapaa-aikaviraston johtaja Kimmo Rinne.

Kaksituntisen keskustelun aikana esille nousivat myös Reposaaren sillan remontti, liikennejärjestelyt ja bussikuljetukset Reposaaren sekä Porin keskustan välillä.

Reposaaren keskustelu oli järjestyksessään 39. kaupungin järjestämä yleisötilaisuus.

kuva


Hakusana