Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Vuoden 2012 ympäristöpalkinnot neljälle taholle

Vuoden 2012 ympäristöpalkinnot neljälle taholle

(05.06.2012 13:12 kanak1 / päivitetty 05.06.2012 13:26 Aaltonen Kalle)

Ympäristölautakunta jakoi palkinnot A. Ahlström Osakeyhtiölle sekä Porin kaupungin tekniselle palvelukeskukselle, vapaa-aikavirastolle ja Aurubis Finland Oy:lle.

A. Ahlström Osakeyhtiö sai tunnustusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Noormarkun ruukinalueen vaalimisesta sekä uusiutuvien energialähteiden esimerkillisestä hyödyntämisestä.

– Ruukinalueesta on pidetty hyvää huolta aina siitä lähtien, kun Antti Ahlström osti ruukin 160 vuotta sitten. Jos alue ei olisi elävän elämän, työnteon ja asumisen paikka, ei se olisi niin hyvässä kunnossa mitä se tänä päivänä on, sanoi palkinnon vastaanottanut yhtiön toimitusjohtaja Hannu Leminen.

Ylistetty uusi uimahalli

Ympäristöpalkinnon pokkasivat myös Porin kaupungin tekninen palvelukeskus sekä vapaa-aikavirasto ennakkoluulottomuudesta ja rohkeudesta Porin uuden uimahallin energiaratkaisuissa. Ratkaisut kannustavat aurinkoenergian hyödyntämiseen julkisessa rakentamisessa. Kyseessä on ensimmäinen uimahalli Suomessa ,jonka lämmitys- ja sähköjärjestelmä hyödyntää mittavasti aurinkoenergiaa.

– Tärkeintä yleisön kannalta on se, että yleisö näkee kaiken aikaa, mitä me tuotamme ja kuinka paljon auringosta ja luonnosta saatua energiaa laitokselle,totesi Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi.

Neljännen palkinnon sai Aurubis Finland Oy, jonka osaamista hyödynnettiin uimahallin aurinkoenergiateknologioista arkkitehtonisen innovaation arkkitehtuurituotteisiin. Yhtiön kehittämä aurinkolämpöjärjestelmä avaa uusia käyttömahdollisuuksia aurinkoenergialle silloin, kun aurinkokeräimet halutaan upottaa julkisivuun ilman kompromissiratkaisuja.

– Porilaisten kannattaa olla todella ylpeitä uimahallista. Se tulee jäämään Suomen historiaan malliesimerkkinä siitä, miten aurinkoenergiaa integroidaan onnistuneesti isoon rakennukseen, totesi Aurubis Finland Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Petri Konttinen.

kuva Vuoden 2012 ympäristöpalkitut Hannu Leminen (A. Ahlström Osakeyhtiö), Kimmo Rinne (Vapaa-aikavirasto), Petri Konttinen (Aurubis Finland Oy) sekä Jukka Kotiniemi (Porin kaupungin tekninen palvelukeskus). Kuva: Antero Saari

Hakusana