Etusivu > Uutiset > 2012 > 06 > Yrittäjyys puntarissa SuomiAreenassa

Yrittäjyys puntarissa SuomiAreenassa

(07.06.2012 12:00 KANTT1 / päivitetty 07.06.2012 14:03 Tiilimäki Tarja)

Yrittäjyyteen liittyvät kysymykset ovat vahvasti esillä SuomiAreena-keskusteluissa.

Yrittäjäjärjestöt ovat lyöneet hynttyyt yhteen, ja sen seurauksena torstaina 19.7. kello 10.30 lähtien ravintolalaiva Barcossa, Etelärannassa on tarjolla rautaisannos asiaa yrittäjyydestä, eri näkökulmista.

- Tavoitteemme on, ei enempää eikä vähempää kuin yrittäjämyönteisempi Suomi, toteaa Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

kuva Anssi Kujala. Kuva: Tarja Tiilimäki
Kujalan mukaan yhteistyöstä ja tilaisuuksien keskittämisestä yhteen paikkaan, on pelkkää hyötyä.

- Ensinnäkin kustannukset voidaan jakaa ja toisaalta myös asiasta kiinnostuneet kuulijat voivat rauhassa seurata keskusteluja ilman, että täytyisi vaihtaa paikkaa.

Barcolla pidetään peräjälkeen neljä keskustelua, joissa puhutaan muun muassa yrittäjäaktiivisuuden merkityksestä kunnan menestystekijänä ja kuntien välisestä kilpailusta.

Lisäksi torstain aikana valitaan kunnanjohtajakilpailun voittaja, eli henkilö, jonka yrittäjät haluaisivat oman kuntansa johtajaksi.

- Haluaisin, että keskustelua käytäisiin esimerkiksi julkisen palvelutuotannon uudistamisesta sekä kuntien elinkeino- ja hankintastrategioista. Hankintalinjaukset pitäisi olla kunnissa sellaisia, että myös PK-yrityksillä olisi mahdollista osallistua hankintojen kilpailutukseen, Kujala pohtii.

Yrittäjäpäivä huipentuu kello 13.30 alkavaan Suomi-Ruotsi -talousmaaotteluun.

Keskusteluissa ovat mukana muun muassa hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro, kansanedustaja Timo Kalli, Nordean varatoimitusjohtaja Casper von Koskull, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen sekä useita kunnanjohtajia eri puolilta Suomea.

Yrittäjä -tapahtumaa ovat järjestämässä Suomen Yrittäjien lisäksi Satakunnan ja Porin Yrittäjät, Kauppalehti, Kuntalehti ja Satakunta on monta -ryhmä.

Yrittäjäteemaa sivuaa Suomen Yrittäjien järjestämä keskustelu Työtä nuorille – Riistääkö palkka-ale?, joka pidetään SuomiAreena pihassa, Antinkatu 2, keskiviikkona 18.7. kello 14-15.15.

Lavalla nähdään muun muassa Arkkipiispa Kari Mäkinen ja asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru sekä K-kauppias Minna Etelätalo-Niemi Ahlaisista.

Yrittäjäkeskustelujen aiheet ja tarkempi aikataulu sekä koko SuomiAreena ohjelma löytyvät osoitteesta www.suomiareena.fi.Hakusana