Etusivu > Uutiset > 2012 > 07 > Kansalaistorilla lukuisia järjestöjä ja uutta ohjelmaa

Kansalaistorilla lukuisia järjestöjä ja uutta ohjelmaa

(10.07.2012 10:48 kanrt1 / päivitetty 10.07.2012 13:45 Rinta-Kauhajärvi Taina)

SuomiAreenan Kansalaistorin teltoilla riittää kuhinaa, sillä yli 40 järjestöä esittäytyy kävelykadulla ja kauppatorilla 18.–20. heinäkuuta.

Kansalaistorilla pääsee myös ensi kertaa seuraamaan Tori- ja Promelavan ohjelmaa, joka sisältää muun muassa lyhyitä keskusteluja ja puheenvuoroja.

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat Kansalaistorilla näkyvästi mukana. Sisäasiainministeriö tuo torille koko hallinnonalansa. Paikalla ovat hätäkeskus- ja rajavartiolaitos, poliisi, pelastuslaitos, kriisinhallintakeskus, maahanmuuttovirasto ja ministeriön johto. Mukana on tv:stä tuttuja poliiseja, pikkupalomiesrata ja koiranäytöksiä.

- Hätäkeskuslaitoksen pisteellä voi määritellä esimerkiksi mökkinsä tarkat karttakoordinaatit hätätilanteen varalle, kertoo sisäasiainministeriön viestintäjohtaja Kaija Uusisilta.

Toinen pääyhteistyökumppani, Suomen evankelis-luterilainen kirkko tuo Kansalaistorille oman pyörillä liikutettavan kirkkoveneensä. Veneellä voi jututtaa piispoja, pappeja ja muita kirkon työntekijöitä.

- Toivomme, että ihmiset tulevat rohkeasti keskustelemaan kanssamme, kertoo arkkipiispan teologinen sihteeri Risto Leppänen.

Nikkaroinnista verenpainemittaukseen

Folktinget kertoo toiminnastaan Kansalaistorin Finlandsarenanilla, jossa esimerkiksi Störmsöstä tuttu nikkaroija Jimi Björni rohkaisee ihmisiä kesänikkaroinnin pariin.
Apteekkariliiton pisteellä voi mittauttaa maksutta verenpaineensa ja tehdä diabeteksen riskitestin. Markkuliiton teltalla jaetaan opasta, joka sisältää olennaiset perusteet siitä, miksi poika tulisi nimetä Markuksi.

Lisäksi Satakunnan Kansa tuo oman toimituksensa keskiviikosta perjantaihin kansan keskelle. Toimitusrekassa voi käydä antamassa juttuvinkkejä ja nähdä, miten päivän lehti syntyy.

Kansalaistorin teltoilla esittäytyvät myös Suomalaisen Työn Liitto, Liikenneturva, Itämeri-kylä, Olympiakomitea, Plan Suomi, Ammattikalastajien liitto, Naisten Pankki ja monia muita.

Uutta ohjelmaa 3 eri lavalla

Yli 70 lyhyessä tilaisuudessa Tori- ja Promelavalla sekä Eetunaukion lavalla esittäytyy erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä keskustelujen, näytösten ja tietoiskujen muodossa. Keskiviikkona 18. heinäkuuta kello 13.45–14.00 ylikonstaapeli Marko Forss jakaa poliisin nettivinkkejä Torilavalla. Torstaina samaisella lavalla haastattelussa ovat Toisenlaiset frendit Sanna Sepponen ja Kata Rönnemaa kello 13.00–13.15.

Keskiviikosta perjantaihin Eetunaukion lavalla nähdään koiraesityksiä ja tanssinäytöksiä keskustelutilaisuuksien välissä. Promelavalla taas pelataan esimerkiksi Vesistö-Aliasta ja puhutaan yrittäjyydestä sekä kaavoituksen vaikutuksista. Pikkukeskustelujen aikataulut löytyvät SuomiAreenan käsiohjelmasta.

Kansalaistorin kartan löydät täältä.


Hakusana